Xiaomi Mi 9 выпускают уже на трех заводах, а проблемы с производством были связаны с перебоями в поставках компонентов камеры

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку Xiaomi відзвітувала про виконання прогнозу з виробництва 1 мільйона смартфонів Mi 9 за місяць, а потім організувала поїздку на завод Foxconn, що знаходиться в 70 км від штаб-квартири компанії. Під час цього було озвучено чимало цікавих подробиць щодо конвеєрної долі Mi 9.

Наприклад, Mi 9 виробляється вже на трьох фабриках: Langfang Foxconn, Xi’an BYD і Nanjing Yinghuada. Остання, судячи з усього, належить Inventec. Робітники на них працюють у дві зміни. Причому якраз робітники стали першою причиною затримки виробництва Mi 9: вони просто не були навчені збірці нового флагмана.

Друга причина полягає в перебоях з поставками компонентів камери. Mi 9 став першим смартфоном Xiaomi з потрійною камерою, і процес поставки комплектуючих (зокрема, ширококутних об’єктивів) для нього не був до кінця налагоджений. Компанії навіть довелося шукати другого Постачальника компонентів камери, але і в цьому випадку чимало часу пішло на домовленості, виробництво і, власне, поставку. На ці проблеми наклався неабиякий попит, в результаті чого утворився дефіцит Mi 9.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами старшого менеджера управління логістики смартфонів Xiaomi Group, виробництво і подальше тестування одного Mi 9 займає близько 24 годин, при цьому тільки на процеси, пов’язані з водовідштовхувальним покриттям P2i, йде близько трьох годин. До слова, Foxconn відповідає за збірку тільки Mi 9, а Mi 9 Explorer Edition проводиться силами Inventec.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.