Ранній користувач складного Samsung Galaxy Fold поділився враженнями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До виходу в продаж складного смартфона Samsung Galaxy Fold з гнучким дисплеєм залишилося близько місяця. Тим не менш, деякі щасливчики вже отримали можливість користуватися ним. Одним з таких ранніх користувачів виявився Мішаль Рахман (Mishaal Rahman), головний редактор авторитетного ресурсу XDA Developers. Він відповів на цікаві запитання на своїй сторінці в Twitter.

Він підтвердив, що європейська версія Samsung Galaxy Fold теж заснована на SoC Snapdragon 855, а не фірмовій платформі Exynos. Але також підтверджена окрема модель з підтримкою LTE.

Смартфон не складається повністю «плоско», між половинками залишається невеликий зазор. Що стосується складки на екрані, то вона помітна, але не дуже сильно. Її можна відчути пальцем, а коли екран включений і яскравість перевищує 70%, то стає майже непомітна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон можна відкрити неповністю і зафіксувати на потрібному куті, але екран при цьому залишиться вимкнений і використовувати смартфон в такому режимі не вийде.

Зовнішній екран виконує всі функції, звичні для смартфонів на Android. Домашню сторінку, можна налаштувати по-різному для двох режимів.

Смартфон трохи пригальмовує при відкритті-закритті, поки ця проблема не виправлена. Затримка виникає при перемиканні інтерфейсу з зовнішнього дисплея на внутрішній, і назад. Приміром, Chrome не завжди малюється заново в повноекранному режимі при відкритті. Веб-сторінки спочатку повинні вивестися на невеликій ділянці внутрішнього смартфона, а потім відмальовуються на повний екран. Це займає кілька секунд.

Смартфон підтримує платежі за технологією MST (Magnetic Secure Transmission) через систему Samsung Pay в терміналах без підтримки NFC. На серійний зразок смартфона встановлена фірмова оболонка One UI 1.2. Передбачені спеціальні шпалери.

Окремої згадки заслуговує пам’ять — це перший пристрій з флеш-пам’яттю стандарту UFS 3.0. Швидкість послідовної читання і запису зросла до 1512 МБ/с і 418 МБ/с, це істотно більше, ніж 950 МБ/с і 306 МБ/с у преміальної версії Galaxy S10+ з 12 ГБ ОЗУ.

Samsung планує випустити пристрій в США 26 квітня за 1980 доларів (53 700 грн.). В Європі в цей день почнуть приймати замовлення, а продажі почнуться 3 березня за 2000 євро (61 100 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.