Смартфони Samsung Galaxy S10 на SoC Exynos 9820 швидко розряджаються через баг

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Платформи Exynos від Samsung ніколи не мали репутацію максимально енергоефективних, смартфони Galaxy S10 з Exynos 9820 лише зміцнили даний факт. Версія з Snapdragon 855 не тільки є більш продуктивною, але і працює в тестах на годину довше, ніж аналог з Exynos 9820.

Однак це далеко не найбільша проблема смартфона. За останні пару тижнів було виявлено кілька помилок, які зачіпають всі моделі Galaxy S10, які ще більше скорочують час роботи. Наприклад, це так звана “помилка датчика наближення”, через яку телефон помилково включає екран в кишені або в сумці. Також смартфон може включити екран в результаті випадкових дотиків стегном при носінні його в кишені.

Версію Samsung Galaxy S10 на базі Exynos також торкнулася і більш серйозна проблема. Багато хто скаржиться на те, що акумулятори їх смартфонів розряджаються дуже швидко. Підтверджено, що помилка з’являється при здійсненні дзвінків по інтернету через WhatsApp, Viber, Facebook Messenger і інші додатки. Через баг чіп Exynos 9820 продовжує працювати на завищеній частоті навіть після закінчення розмови.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдине рішення, яке поки що знайдено, – це перезапуск Galaxy S10 після кожного VoIP-дзвінка. Офіційного коментаря Samsung поки не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.