В Android 10 виявили функцію Screen Recording

Як ми вже повідомляли, вчора ввечері компанія Google почала бета-тестування десятій версії своєї фірмової мобільної операційної системи, яка поки що проходить під кодовою назвою Android Q.

Ще на початку року з’явилися чутки про те, що в Android Q з’явиться вбудована можливість запису того, що відбувається на екрані, для чого поки що доводиться використовувати сторонні додатки або розраховувати, що така функція є в фірмовою графічною оболонкою на базі Android.

Чутки підтвердилися, в Android Q Developer Preview Beta 1 дійсно знайшлася функція Screen Recording. Щоб скористатися функцією, треба пройти в Settings -> System -> Advanced -> Developer Options -> Feature Flags, де активувати settings_screenrecord_long_press. Після чого ви можете починати записувати те, що відбувається на екрані, утримуючи екранну кнопку Screenshot, яка з’являється при утриманні кнопки включення смартфона. Роботу функції можна побачити на позначці 7:30.

Для того, щоб користувачі могли більш ефективно спілкуватися з розробниками, призначено новий додаток Android Beta Feedback.

Офіційний анонс Android 10 очікується в травні, а вихід фінальної версії відбудеться в серпні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.