Глава Huawei заявив, що у компанії був прототип гнучкого смартфона, подібного Samsung Galaxy Fold

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанії Huawei і Samsung вже показали свої складні смартфони. І хоча обидва вони формально ставляться до однієї категорії, пристрої вийшли досить різними.

Хоча б через те, що у Galaxy Fold дисплей складається всередину, а у Mate X — назовні. У першому випадку плюсом можна вважати захищеність екрану в складеному стані, а у другому — наявність великого екрану в складеному стані.

Чи могли Huawei випустити смартфон в такому ж форм-факторі, як у Samsung? Цілком. Як заявив джерелу генеральний директор китайського гіганта, один з прототипів Huawei був саме таким, але компанія від нього відмовилася.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина — в компанії вирішили, що це поганий варіант.

“Я відчуваю, що наявність двох екранів, зовнішнього та внутрішнього, робить телефон занадто важким. Це було погано”.

При цьому варто враховувати ще одну особливість, яку багато хто упускає, коли порівнюють Galaxy Fold і Mate X. Мова про радіус кривизни. Варіант Samsung вимагає наявність панелі, яку можна згинати з мінімальним радіусом, тоді як цей же параметр в разі пристрою Huawei в рази більше. З одного боку, екран Samsung набагато складніше зробити технічно, з іншого — теоретично мінімальний радіус кривизни увазі велику навантаження і менший ресурс. Але враховуючи, що обидва продукти фактично експериментальні, стверджувати щось заочно явно не можна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.