OPPO звинуватила Huawei в копіюванні гнучкого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В «гонці озброєнь» серед виробників смартфонів важливу роль відіграє термін презентації інноваційного пристрою. Усі наступні моделі будуть негласно вважатися клонами і наслідувачами незалежно від того, хто саме розробив дизайн або технологію першим. Як з’ясувалося, OPPO такий стан речей не влаштував – після анонса Huawei Mate X компанія заявила, що ідея створення дизайну гнучкого флагмана належить їй.

Раніше свої варіанти гнучкого смартфона вже представили Samsung і Huawei. Корейський гаджет пропонує складання повнорозмірного дисплея всередину конструкції, надаючи власнику допоміжний екран меншого розміру для роботи в режимі смартфона.

Апарат Huawei, навпаки, використовує єдиний великий дисплей, згинаючи обома половинами назовні, що дещо спрощує конструкцію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами віце-президента OPPO Global Брайана Шена, неанонсований гаджет OPPO створений в аналогічному з Huawei Mate X форм-факторі, включаючи своєрідний виступ на корпусі, розташування камер і місце розташування логотипу бренду.

Шен повідомив, що компанія планувала представити свій апарат раніше конкурента, але в останній момент було прийнято рішення відкласти анонс і зосередитися на технології 10-кратним збільшенням та прийдешньому 5G-пристрої. Він запевняє, що саме смартфон Huawei слід вважати копією моделі від OPPO.

Представники Huawei дана заява офіційно не прокоментували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.