Categories: Смартфони

Представлений Huawei Mate X – кращий складаний смартфон, за божевільною ціною

Share

24 лютого 2019 року, на території Барселони в рамках виставки MWC 2019 відбувся офіційний анонс складаного смартфона Huawei Mate X, який дуже вразив всіх журналістів. Цей мобільний пристрій на цілу голову вищий Samsung Galaxy Fold, тому що в ньому набагато більше різних технологій і інновацій. Новинка отримає топове технічне оснащення, гнучкий екран, підтримку мереж 5G, а також масу інших особливостей. При цьому, виробникові вдалося зберегти мінімальну товщину.

Смартфон Huawei Mate X змінює уявлення про звичні мобільні пристрої. Цей апарат отримав один єдиний 8-дюймовий екран з роздільною здатністю 2480 на 2220 пікселів, який складається назовні, завдяки чому доступ до дисплея завжди є. Використовувати даний телефон в режимі звичайного смартфона можна з використанням 6,6-дюймового (2480 на 1 138 пікселів) або ж з використанням 6,38-дюймового (2480 на 832 пікселів) екрана. Для того, щоб вибрати який потрібен, достатньо просто перевернути пристрій. При цьому у всіх випадках рамки мінімальні.

При використанні традиційного смартфона товщина корпусу складає всього 11 мм, а в режимі планшета 5,4 мм. Апаратною основою смартфона Huawei Mate X став восьмиядерний процесор Kirin 980 з тактовою частотою 2,8 ГГц, який містить в собі модем Balong 5000, що дозволяє підключатися до мереж 5G. В новинку вбудована потрійна основна камера від Leica, яка використовується як для звичайної зйомки, так і для селфі. За автономність відповідає акумулятор ємністю 4500 мАг з підтримкою швидкої зарядки SuperCharge потужністю цілих 55 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами виробників, складаний смартфон з гнучким екраном заряджається до 85% всього за півгодини, тобто на це йде всього-на-всього 30 хвилин. У телефоні Huawei Mate X також є підтримка одночасної роботи з двома SIM-картами, а однією з таких можна пожертвувати заради використання карт пам’яті nanoSD об’ємом до 256 ГБ включно. Перший час купити смартфон можна буде тільки в синьому кольорі Interstellar Blue, причому в комплект поставки увійде спеціальний захисний чохол.

Модель з 8 ГБ оперативної і 512 ГБ постійної пам’яті оцінена виробником в 2299 євро. Саме стільки доведеться викласти за Huawei Mate X всім, хто захоче його собі купити. Офіційні продажі даного смартфона топового рівня почнуться в середині 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024