Huawei майже наздогнала Apple на ринку смартфонів за підсумками 2018 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Gartner оцінили ринок смартфонів за підсумками четвертого кварталу 2018 року і прийшли до висновку, що за звітний період в світі було продано 408,4 млн смартфонів, що на 0,1% більше, ніж роком раніше, тобто фактично ринок залишився на місці.

Аналітики стверджують, що попит на апарати початкового і середнього сегментів залишався високим на всіх ринках, а ось продажі дорогих пристроїв продовжили уповільнюватися.

Лідером ринку була Samsung, що реалізувала 70,8 млн смартфонів і зайняла 17,3% ринку, при цьому роком раніше компанія реалізувала 74 млн пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, що поки ще знаходиться на другому місці, продала 64,5 млн проти 73,2 млн роком раніше. Зате Huawei хоч і залишається на третьому місці, наростила продажі з 43,9 до 60,4 млн пристроїв. Також до п’ятірки увійшли Oppo і Xiaomi, продавши відповідно 31,6 і 27,8 млн смартфонів.

За підсумками всього року список лідерів був таким же, але Xiaomi з Oppo помінялися місцями. Huawei і Apple розділяли всього 6 млн смартфонів (209 і 203 млн відповідно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.