Categories: Смартфони

Комп’ютерам на Windows 7 приходить кінець

Share

Як вдалося з’ясувати вчора, комп’ютери на базі операційної системи Windows 7 вже скоро «помруть», в зв’язку з чим багато хто з них можуть вийти з ладу, переставши повноцінно працювати. Пов’язано це з тим, що Microsoft вже в липні нинішнього року припинить програмну підтримку вже застарілої ОС, а значить вона може швидко втратити сумісність з новітнім ПО від інших компаній.

Достовірно відомо, що підтримка Windows 7 буде здійснюватися до 14 січня 2020 року, а потім всі користувачі повинні будуть платити гроші за отримання апдейтів. Проте, як виявилося, більшість власників комп’ютерів отримають непрацездатний ПО набагато раніше. Як стало відомо від офіційного джерела в особі корпорації Microsoft, всі користувачі сьомої «вінди» втратять можливість використовувати операційну систему раніше завершення терміну її підтримки в разі, якщо не буде встановлено оновлення.

Йдеться про апдейт, який представляє з себе спеціальний патч для системи захисту, а вийде він 12 березня 2019 року. Всі, хто такий не встановить, залишаться без програмної підтримки операційної системи Windows 7. Це оновлення принесе разом з собою підтримку алгоритму криптографічного хешування SHA-2 для пакетів оновлень замість використовуваного зараз SHA-1. Очевидно, що Microsoft не просто так змушує користувачів своєї вже застарілої операційної системи оновитися в стислі терміни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином американська корпорація створює грунт для того, щоб власники комп’ютерів на Windows 7 відмовилися від даної операційної системи і перейшли на Windows 10, тобто найновішу ОС від Microsoft з усіх доступних зараз на ринку. Після завершення безкоштовної підтримки сьомої «вінди», а це трапиться вже 14 січня наступного року, користувачі будуть отримувати додаткові апдейти протягом трьох років, але щороку за них доведеться віддавати кошти. Такому навряд чи хтось залишиться радий, але без цих оновлень сучасні комп’ютери втратять підтримку найсвіжішого ПО від інших компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024

    У Дубаї будують найвищий у світі хмарочос (фото)

    В ОАЕ вже є найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа, проте вона є комерційною, а не…

    30.04.2024

    Буде по-новому з 1 червня: користувачам Ощадбанку озвучили важливу новину

    Тим, хто має рахунки та карти Ощадбанку, розповіли, що зміниться з 1 червня. Насамперед збільшиться…

    30.04.2024

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024

    Nothing Phone (2a) вийшов у новому незвичайному кольорі, але купити його дуже складно

    Стартап Nothing тільки минулого місяця представив бюджетний смартфон Nothing Phone (2a), а вже зараз анонсував…

    30.04.2024

    Всі iPad Pro 2024 року отримають найкращі OLED-дисплеї на ринку

    Глава аналітичної компанії Display Supply Chain Consultants Росс Янг заявив, що майбутні флагманські планшети Apple…

    30.04.2024