Xiaomi дуже мало заробляє на смартфоні Redmi Note 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У часи безупинного подорожчання смартфонів важко повірити, що якісь виробники готові продавати свої смартфони чи не за собівартістю. Але таке все-таки трапляється, якщо судити за висловом віце-президента Xiaomi Group Лю Вейбинга (Lu Weibing), що займає одночасно позицію глави бренду Redmi.

Днями Сунь Чансу (Sun Changxu), партнер інвестиційного департаменту Xiaomi, поскаржився в Weibo на той факт, що Redmi Note 7 неможливо купити в звичайних роздрібних магазинах. На що Лю Вейбинг йому відповів, що компанія заробляє на Redmi Note 7 дуже мало, а деякі версії і зовсім «втрачають гроші». Тобто продаються в мінус. Тому ні про яку роздрібної моделі продажів, апріорі більш витратною, поки мови не йде. Топ-менеджер попросив кожного зрозуміти цей тонкий момент і, при бажанні придбати смартфон, робити це через офіційний онлайн-майданчик Xiaomi Mall.

З усього цього можна зробити пару умовиводів. Перше: після виділення Redmi в окремий бренд в Xiaomi Group прийняли рішення нарощувати частку ринку «нових Redmi» поступившись ціною. Як довго триватиме такий атракціон щедрості-незрозуміло, але напевно ефект розтягнеться в часі. Друге: бюджетний флагман Redmi на флагманській SoC Snapdragon 855 може виявитися ну дуже бюджетним – в плані ціни. Іншими словами, він може виявитися навіть доступніше торішнього «бюджетного флагмана» Pocophone F1 з поправкою, звичайно, на інші характеристики і можливості. Якщо Redmi Note 7 дозволив бренду добре закріпитися в категорії моделей середнього рівня, то флагман дасть можливість наростити аудиторію серед більш вимогливих користувачів. А також забрати на себе частину ринку флагманських моделей інших виробників. З низькою ціною це буде зробити досить просто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.