Categories: Смартфони

Android 10.0 Q вразив мільйони людей своїми функціями

Share

8 лютого 2019 року, головний редактор XDA Мішаал Рамен опублікував в глобальній мережі зображення, яке підтверджує, що Android 10.0 Q отримає таку функцію, яка приведе в шок мільйони людей. Справа в тому, що Google вирішила на нативном рівні додати в свою нову операційну систему розпізнавання по обличчю, причому працювати воно може в двох режимах. Базовий буде доступний на всіх мобільних пристроях зі звичайною фронтальною камерою. Нова технологія стане певним аналогом Face Unlock, працюючи за рахунок програмних алгоритмів.

Другий режим роботи сканера особи буде доступний лише на моделях смартфонів Google, які оснащені 3D-камерою на лицьовій частині. В такому випадку Android 10.0 Q запропонує використовувати, по суті, повний аналог системи Face ID від Apple. Такий режим повноцінно працює в темряві, забезпечуючи при цьому навіть більш високу ступінь захисту, ніж звичний сканер відбитків пальців. Нововведення буде реалізована на системному рівні, тому всі розробники отримають спеціальні API для доступу до нього, а це значно спростить процес створення якісного ПЗ.

Підтримка таких можливостей вже зараз є в деяких мобільних пристроях, присутніх на ринку, проте їх виробникам для реалізації такої функції довелося використовувати додаткове програмне забезпечення, а його, як правило, не підтримують додатки з Google Play. Нововведення від розробників в Android 10.0 Q реалізує в системі підтримку нової системи захисту, яка абсолютно точно доведеться користувачам мобільних пристроїв за смаком. Також тепер є всі підстави вважати, що в моделях Pixel 4 і Pixel 4 XL буде повноцінний 3D-сканер особи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024

    Новий iPhone 16 Pro Max претендує на звання найбільшого в історії

    Екран iPhone 16 Pro Max збільшиться у розмірах з 6,7 до 6,9 дюйма порівняно з…

    17.05.2024

    Google створив штучний інтелект для виявлення шахрайств під час дзвінків

    Подання Google на нещодавній конференції Google I/O функції, заснованої на штучному інтелекті і спрямованої на…

    17.05.2024

    Штучний інтелект тепер може розпізнати сарказм під час спілкування з людиною

    Фахівці Лабораторії мовних технологій Гронінгенського університету заявили про створення мультимодального алгоритму, що дає змогу покращити…

    17.05.2024

    Відомо з якого матеріалу буде корпус Samsung Galaxy S25 Ultra

    Згідно з останніми чутками, Samsung Galaxy S25 Ultra матиме титановий корпус, аналогічний до Galaxy S24…

    17.05.2024