Categories: Смартфони

Google розповіла, як зламати будь-який смартфон на Android за допомогою картинки

Share

У блозі розробників Google з’явилася офіційна публікація, в якій експерти з безпеки розповідають про новий спосіб злому операційної системи Android. Стверджується, що зробити це можна за допомогою звичайної картинки, але вона обов’язково повинна мати формат PNG. З використанням такого методу можна вкрасти з мобільного особисті дані, заразивши його шкідливим програмним забезпеченням. При цьому ніяке додаткове ПЗ, на кшталт антивіруса, в даному випадку ніяк не допоможе.

Американська корпорація Google запевняє, що за допомогою PNG-зображення можна зламати будь-який смартфон або планшет, який буде працювати на базі Android 7.0 Nougat або будь-який більш нову операційну систему, а на їх базі в даний час працюють всі моделі, випущені на ринок за останні два року. Для виконання злому потрібно спеціальним чином конфігурувати зображення, щоб воно могла виконувати довільний код у привілейованому процесі. Для досвідчених розробників це не складе труднощів.

В такому випадку смартфон на базі Android поза будь-яких засобів захисту його зламає і заразиться шкідливим ПЗ, а це призведе до дуже неприємних негативних наслідків для власника смартфона. Для цього, як запевняє Google, використовується спеціальна вразливість, а ховається вона прямо в кодеку PNG. Для усунення цієї прогалини в системі захисту «пошуковий гігант» вже випустив патч для системи безпеки, який доступний для установки на деякі моделі мобільних пристроїв. Якщо його не встановити – існує величезна ймовірність ризику опинитися зламаним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Lifecell опинився в центрі скандалу через невдалий жарт

    На сторінці мобільного оператора Lifecell у соціальній мережі Х сталася справжня сварка. Пост, який замислювався, як смішний, став причиною…

    01.05.2024

    Суббренд Xiaomi розкрив подробиці про розумне кільце Amazfit Helio

    Ще в січні на виставці CES суббренд Xiaomi, Huami, представив смарт-кільце Amazfit Helio, призначене для…

    01.05.2024

    Оновився рейтинг найпотужніших Android-смартфонів за версією AnTuTu

    Розробники популярного бенчмарку опублікували новий рейтинг продуктивності Android-флагманів за підсумками квітня 2024 року. Список вийшов…

    01.05.2024

    iOS 17.5 додає на iPhone абсолютно новий режим роботи

    Компанія Apple додала до iOS 17.5 новий режим для ремонту смартфона. Про це пише MacRumors.…

    01.05.2024

    За якого відсотка треба ставити смартфон на зарядку

    Деякі люди ставлять мобільний пристрій на зарядку лише тоді, коли рівень заряду батареї виявляється нижчим…

    01.05.2024

    Представлена ​​рожева відеокарта Geforce RTX 4060 із зображенням кота

    Популярна відеокарта GeForce RTX 4060 отримала незвичну версію. Тепер вона не тільки стане в нагоді…

    01.05.2024