З’явилася нова інформація про можливості Android 10 Q

Джерела повідомляють все більше нової інформації про можливості десятій версії мобільної операційної системи розробки компанії Google, яка поки що проходить під робочою назвою Android Q. Які солодощі ховаються під літерою Q, поки що невідомо, зате відомо наступне.

У свіжій доступною для тестування збірці остаточно підтвердилася раніше знайдена інформація про те, що в операційній системі буде реалізована нативна підтримка функції розпізнавання осіб. Нагадаємо, у голосового помічника Google Assistant також скоро з’явиться можливість розпізнавати своїх користувачів не тільки по голосу, але і по обличчю. Можливо, це трапиться якраз з виходом Android 10 Q.

Також в Android Q з’явиться вбудована можливість запису того, що відбувається на екрані, для чого поки що доводиться використовувати сторонні додатки або розраховувати. При утриманні кнопки живлення тепер буде з’являтися на вибір чотири варіанти: перезавантаження, відключення, знімок екрана і екстрений виклик.

В налаштуваннях буде функція Sensor Privacy, яка дозволить відключити всі сенсори і датчики. Для яких цілей потрібна ця функція, поки незрозуміло.

Нарешті, десята версія Android буде підтримувати протокол безпеки Wi-Fi Protected Access 3 (WPA3) і мережі п’ятого покоління (5G).

Анонс Android 10 Q, в якій також буде нічний режим у всіх розділах, очікується на конференції Google I/O в травні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.