Власників Nokia 2 попереджають про потенційні проблеми при оновленні до Android 8.0 Oreo

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заступник генерального директора HMD Global Юхо Сарвикас (Juho Sarvikas) на своїй сторінці у Twitter прокоментував ситуацію з приводу смартфона Nokia 2 і його операційної системи.

Смартфон Nokia 2 був представлений в жовтні минулого року, з коробки він працював під управлінням операційної системи Android 7.0 Nougat. Навесні минулого року було обіцяно, що влітку 2018 він отримає Android 8.0 Oreo, а пізніше його оновлять і до Android 9.0 Pie.

У нещодавно опублікованому графіку виходу оновлень до Android 9.0 Рie смартфона Nokia 2 не виявилося, хоча нову прошивку отримає навіть смартфон Nokia 1, який оснащений таким самим об’ємом пам’яті (1 ГБ ОЗП і 8 ГБ флеш-пам’яті). А ось Nokia 2 досі не оновили до Android 8.0 Oreo і в підсумку навряд чи оновлять до Android 9.0 Pie.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справа в тому, що Nokia 2 вийшов до того моменту, як HMD Global почала підтримувати програму Android Go, в рамках якої вийшов Nokia 1., перенести смартфон, що працює під управлінням повноцінної версії Android, на її спрощену версію Android Go, неможливо. Тому у користувачів Nokia 2 є два варіанти: залишатися на Android 7.0 Nougat або ж оновитися до Android 8.0 Oreo, але усвідомлювати, що операційна система через обмежені ресурси смартфону може працювати не так плавно, як раніше.

Оновлення до Android 8.0 Oreo для Nokia незабаром буде опубліковано, бажаючі встановити його повинні будуть завантажити його на офіційному сайті. По повітрю оновлення поширювати не будуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.