Android 10 Q надасть операторам значні повноваження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З виходом десятої версії популярної мобільної операційної системи Android користувачам стануть доступні різні нововведення, накшталт глобального нічного режиму, які будуть застосовуватися у всіх додатках і елементах меню.

Однак будуть й інші нововведення, які, зокрема, стосуються розширених можливостей для операторів зв’язку. Джерела повідомляють про те, що оператори матимуть більш детальний контроль над тим, які пристрої зможуть або не зможуть працювати в мережі. Вони отримають можливість віддалено через SIM-карту забороняти смартфонам з Android 10 Q доступ до конкретних мобільних мереж.

Можна буде визначити список дозволених і заборонених операторів, тобто білий і чорний списки того, що буде і не буде працювати на конкретному телефоні. Це дозволить блокувати навіть мережі віртуальних операторів, які працюють з використанням тих же веж, що і ваш основний оператор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У даний момент оператори можуть встановлювати індивідуальні обмеження для кожного слота для SIM-карти, а з виходом Android Q вона зможуть, наприклад, заблокувати другий слот, якщо в першому слоті немає дозволеної SIM-карти. Блокування буде застосовуватися моментально і буде зберігатися після перезапуску телефону і навіть після скидання налаштувань.

Екстрені телефонні дзвінки будуть працювати і після блокування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.