Lenovo готує бюджетний смартфон A5s

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Lenovo анонсувала 100-доларовий смартфон A5 в червні минулого року, а вже в цьому році у нього повинен з’явиться наступник під назвою A5s. Зображення і характеристики моделі вже з’явилися в розпорядженні джерела. Якщо вам потрібні різні аксесуари чи чохли для смартфонів Леново, рекомендуємо сайт https://mobistyle.com.ua

Зовні A5s якщо і відрізняється від А5, то лише штрихами, які помітить тільки сам власник A5. Не очікується особливих змін і по частині характеристик. Втім, головне, що A5s вже з коробки запропонує ОС Android 9.0 Pie.

У конфігурації новинки також екран роздільною здатністю 1440х720 пікселів (діагональ, судячи з усього, залишиться колишньою – 5,45 дюйма) і чомусь тільки 2 ГБ оперативної пам’яті, хоча у A5 є варіант і з 3 ГБ ОЗП. Зате платформа помітно свіжіша: MediaTek Helio A22 (MT6761) замість MediaTek MT6739. Тут ті ж чотири ядра ARM Cortex-A53, але працюють вони на частоті 2,0 ГГц замість 1,5 ГГц. GPU теж краще: PowerVR GE8300 замість PowerVR GE8100.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні терміни виходу, ні вартість Lenovo A5s не повідомляються. Але, за даними джерела, новинка буде дорожче попередника.

Об’єм оперативної пам’яті складає 3 ГБ, флеш-пам’яті може бути 16 або 32 ГБ. Її можна доповнити за допомогою карт пам’яті формату microSD ємністю до 256 ГБ. З коробки смартфон працює під управлінням операційної системи Android 8.1 Oreo з оболонкою ZUI 3.9.

Основна камера оснащена 13-мегапіксельним датчиків зображення, фронтальна має роздільну здатність 8 Мп. Діафрагма обох об’єктивів дорівнює F / ​​2,2. Дактилоскопічний датчик розташований на задній панелі, крім того, є функція розпізнавання користувачів по особам. Для бюджетного устрою це все ще рідкість.

У плані заліза Lenovo A5s не дивує. Тут використаний чіпсет Mediatek MT6739 з 4-ядерним процесором і графічним прискорювачем PowerVR GE8100. Це чіп початкового рівня, який був покликаний замінити на ринку MT6737, але по продуктивності він не далеко пішов від попередника. Оперативної пам’яті 3 ГБ – це добре, накопичувач на 16 ГБ і в наш час це необхідний мінімум для таких смартфонів. Вільної пам’яті з коробки приблизно 8 ГБ. В принципі з таким залізом жити можна, але я сподіваюся все прекрасно розуміють, що такого роду смартфони ні в якому разі не розраховані на активних і тим більше на просунутих користувачів. Смарт обов’язково буде іноді подлагівать, замислюватися, але для базових завдань його вистачає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.