5 нових функцій і змін, які повинні бути в iOS 13

До презентації iOS 13 залишилося півроку, iOS 12 багато в чому схожа на iOS 11, тому що основний акцент був зроблений на зміни всередині системи. Передбачається, що помітні зміни з’являться в iOS 13.

Інформації про те, які саме нові функції з’являться в iOS 13, немає. Але є невеликий список побажань, які ми б хотіли побачити в цьому році.

Темний режим

Цю функцію чекають не перший рік. Вона є на деяких Android-смартфонах і була в Windows Phone. Скоро вона з’явиться в оболонці на смартфонах Samsung.

У минулому році темний режим додали в macOS Mojave. Ця зміна сильно вплинуло на загальне сприйняття системи. Нею стало комфортніше користуватися вночі.

В iOS кілька років з’являються натяки на темний режим. Так, деякі додатки виконані тільки в темних тонах, а частина системних сповіщень з’являється на темному тлі. Однак повноцінного темного режиму в системі як і раніше немає. Будемо сподівається, що він з’явиться в цьому році.

Перероблений домашній екран

За винятком оновлених іконок і значків, Apple не змінювала концепцію домашнього екрану з 2013 року, коли вийшла iOS 7. Але навіть тоді змінилося тільки оформлення домашнього екрану, а загальна концепція залишилася колишньою.

Але тепер екрани iPhone і iPad стали більше, більш технологічні, їх майже не оточують рамки, а з 2018 року Apple остаточно позбулася кнопки Home.

З огляду на все вищесказане, було б здорово побачити, як Apple освіжить домашній екран iOS. Швидше за все, компанія залишить ту ж сітку із значків, але вона могла б надати більше налаштувань для домашнього екрану.

Оновлене додаток «Файли»

Якщо Apple зробить в iOS 13 акцент на планшетах, то вона зобов’язана відновити додаток «Файли». Компанія оновила його два роки тому, зробивши його більш схожим на Finder.

Для більшості користувачів можливостей цього додатка вистачає, але власники iPad Pro хотіли б більш гнучку роботу з файлами, а також можливість відкривати архіви.

Швидкість, оптимізація пам’яті

Головна мета Apple в iOS 12 складалася в поліпшенні швидкості роботи. Інженери компанії добре оптимізували систему для пристроїв з 1 ГБ оперативної пам’яті, але власники більш нових пристроїв з 2 і 3 ГБ оперативної пам’яті не помітили особливого приросту продуктивності. Якби Apple зробила iOS 13 швидше, ніж iOS 12 на потужних смартфонах – це було б чудово.

Розумна Siri

Apple щорічно заявляє про серйозні оновлення Siri, але ці зміни часто залишаються непоміченими. Винятком є ​​тільки «Швидкі команди» в iOS 12.

Google Assistant і Amazon Alexa набагато краще орієнтуються в інтернеті і здатні надавати більш корисну інформацію. Можливо, колишній глава зі штучного інтелекту Google, який тепер керує Siri, допоможе зробити асистента більш корисним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.