Qualcomm назвала кількість смартфонів, які вийдуть в 2019 році і отримають підтримку 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вдалося з’ясувати від офіційного представника компанії Qualcomm, підтримкою 5G будуть володіти практично всі мобільні пристрої, які виявляться оснащені флагманським процесором Snapdragon 855. У нього вбудований модем X50, який і здатний працювати з мережами п’ятого покоління. Дана американська компанія є основним постачальником компонентів для смартфонів, що дозволяють їм підключатися до мереж 5G, в зв’язку з чим будь-які дані від неї цього приводу рахунок вкрай важливі і корисні.

Повідомляється, що перші моделі телефонів з такою особливістю вийдуть на ринок вже в першому кварталі 2019 року, тобто в найближчі три місяці. Сумісністю з 5G в нинішньому році зможуть похвалитися лише преміальні мобільні пристрої з найдорожчої цінової категорії, тобто розраховувати на подібну особливість в моделях початкового і середнього рівнів абсолютно точно не варто, тому що ніякого чуда гарантовано не трапиться.

Всього в 2019 році на ринок вийде більше ніж 30 моделей смартфонів, оснащених модемом X50 які здатні підключатися до мереж 5G, розвиваючи в них швидкість до 2 Гбіт / с. Само собою, що основою таких мобільних пристроїв стане восьмиядерний чіп Qualcomm Snapdragon 855 з тактовою частотою 2,9 ГГц, доповнений графікою Adreno 640. Свої телефони на Snapdragon 855 планують випустити Samsung, Sony, LG, HTC, Xiaomi, Meizu і ще кілька відомих брендів, включаючи Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.