Apple працює над iPhone з підтримкою Face ID і Touch ID одночасно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple може випустити смартфон з підтримкою технологій Face ID і Touch ID одночасно. Вона отримала новий патент, в якому описується майбутній iPhone, що поєднує обидві ці технології аутентифікації.

У першій частині патенту описуються проблеми, пов’язані з двовимірними системами розпізнавання осіб. Саме із-за них компанія розробила і реалізувала в камері TrueDepth систему тривимірного сканування для своєї функції Face ID, яка з’явилася в смартфонах, починаючи з iPhone X.

Інша частина патенту описує можливість використання Face ID і Touch ID в одному пристрої. Смартфон спочатку намагається використовувати Face ID, в разі невдачі пропонуючи ввести відбиток пальця і задіяти Touch ID.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це дає надію на те, що в майбутньому не доведеться вибирати, купити модель iPhone з Face ID або з Touch ID, як це відбувається зараз. У патенті показаний сканер відбитків пальців в домашній кнопці, але можна бути впевненими з високою ймовірністю, що до моменту його реалізації компанія зможе вбудувати дактилоскопічний датчик під екран.

Патент також згадує технологію розпізнавання обличчя, яка може бути використана в «розумному» годиннику Apple Watch. Поточне покоління годинників Apple позбавлене будь-яких камер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.