Ціна гнучкого Samsung Galaxy X сильно розчарувала мільйони людей

На початку листопаду нинішнього року компанія Samsung зробила те, про що ходили чутки з 2013 року, тобто більше п’яти років. Вона анонсувала і показала публіці перший у світі мобільний пристрій, що володіє одночасно складним корпусом і гнучким екраном. Повноцінний анонс телефону, який зараз існує у вигляді прототипу, покажуть в рамках виставки MWC 2019 наприкінці лютого, проте вже зараз відомо, за якою ціною майбутню новинку під назвою Samsung Galaxy X зможуть придбати покупці.

Спеціально для цього журналісти з корейського агентства CGS-CIMB Research підрахували вартість всіх новітніх комплектуючих, які використовуються в телефоні Samsung Galaxy X. Важливо зауважити, що мова йде про оптові ціни, однак їх конкретний розмір прямо залежить від об’єктів поставок. Таким чином, озвучена експертами вартість майбутньої новинки може відрізнятися в межах 10 – 15%, як тільки мобільний пристрій надійде в продаж.

Повідомляється, що Samsung Galaxy X виявиться набагато дорожче всіх наявних сьогодні на ринку смартфонів. Вся справа в тому, що виробляти гнучкі екрани, а також комплектуючі з такою особливістю, неймовірно складно, а це робить даний процес вкрай витратним. Собівартість одних тільки комплектуючих майбутньої новинки виявиться на рівні $ 636 (17 632 грн.). Ця цифра не включає в себе витрати на збирання, транспортування, рекламу, програмне забезпечення, а також багато інших. Підсумкова вартість смартфона складе $1800 (49 903 грн.), і мова про найдешевшу модель.

Втім, на щастя, в майбутньому ціни на смартфони з гнучкими екранами і складними корпусами будуть скорочуватися. Так, вже до 2022 року, як запевняють фахівці, смартфони Samsung з такою особливістю подешевшають приблизно до $ 1200 (33 268 грн.), тобто вони стануть дешевшими десь на 35%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.