На 2019 рік Samsung запланувала випуск першого смартфону 5G, обігнавши Apple

Незабаром після повідомлення про те, що смартфон Apple iPhone із підтримкою 5G вийде не раніше, ніж в 2020 році, прозвучало інше повідомлення на тему смартфонів 5G: компанії Verizon Communications і Samsung Electronics підтвердили намір представити такий пристрій на ринку США у першій половині 2019 року. Таким чином, як і у випадку з дисплеями OLED, компанія Apple виявиться в числі наздоганяючих.

Партнери мають намір показати прототип на щорічному заході Snapdragon Technology Summit на цьому тижні. За назвою заходу можна зрозуміти, що в смартфоні використовується модем виробництва Qualcomm. Кажучи точніше, модем Snapdragon X50, успішно випробуваний ще у минулому році.

Apple через патентну суперечку з Qualcomm не може використовувати ці модеми. Їй доведеться почекати, поки модеми 5G з’являться у Intel. Як відомо, у листопаді американський суд зобов’язав Qualcomm ліцензувати конкуруючим компаніям деякі патенти, необхідні для розробки мікросхем модемів. Зокрема, ліцензія повинна бути надана компанії Intel.

Компанія Verizon запустила свій перший комерційний сервіс 5G у жовтні. Фінансовий директор Verizon Метью Елліс (Matthew Ellis) минулого місяця заявив, що компанія планує орієнтуватися на більш широку аудиторію для свого домашнього широкосмугового продукту 5G після прийняття глобальних стандартів цієї технології.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.