Categories: Смартфони

Міфи про iPhone XR, які виявилися неправдою

Share

Коли Apple представила iPhone XR, в мережі з’явилася маса негативних коментарів. Багато критикували смартфон за товсті рамки, IPS-дисплей, одинарну камеру і багато іншого. Ми вивчили думки власників XR, які користувалися ним більше місяця, і з’ясували, що смартфон виявився набагато краще, ніж всі думали.

Перше і, мабуть, найголовніше, за що лаяли iPhone XR, – це бічні грані. Вони трохи товщі, ніж на більш дорогих Xs і XS Max, що особливо було помітно на знімках, де всі три пристрої знаходилися поруч. Проте, як відзначають блогери, які користувалися XR більше місяця, різниця в реальності майже не помітна.

Більш товсті рамки екрану важко помітні, навіть якщо порівняти на око екрани XS і XR, тримаючи обидва пристрої в руках. При використанні XR довше декількох хвилин ви просто перестаєте звертати на межі увагу. Ні один з блогерів, раніше впевнених в тому, що XR вийшов потворним, не став критикувати зовнішній вигляд пристрою: бічні межі дивлячись органічно, не відволікають уваги і не викликають дискомфорту при використанні девайса. Зробити їх тонше не можна було через особливості IPS-дисплея, а інші рішення зробили б XR ще дорожче, ніж він є на даний момент.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера стала одним з небагатьох параметрів, яким XR трохи програє старшим моделям. По-перше, через відсутність другого об’єктива XR не підтримує функцію подвійного зуму, яка є в Xs і XS Max. Крім того, зроблені на XR фотографії при поганому освітленні будуть так чи інакше дивитися гірше, ніж відзняті зображення на флагманських iPhone. Однак і тут різниця буде не сильно помітна, а відсутність 2X-зума засмутить лише небагатьох користувачів, так як цією функцією користуються далеко не всі.

Портретний режим в XR спрацьовує тільки при зйомці людей, а на XS і XS Max в ньому можна знімати і тварин, і різні предмети. Проблемою може стати і порушення пропорцій через ширококутний об’єктив. Незважаючи на ці вади, при звичайній зйомці архітектури, їжі, пейзажів, людей (не в портретному режимі) якість фотографій абсолютно таке ж (на думку деяких блогерів, навіть краще), як і на XS/XS Max.

Повністю перекочували з iPhone 8 корпус і дисплей зробили XR фактично прямим спадкоємцем останнього в історії Apple iPhone з кнопкою «Додому». Тим не менш, алюміній замість сталі виявився виграшніше у використанні, ніж сталь, яка застосовується в XS і XS Max. Він, може бути, і більш схильний до згинів, але не такий мазкий і легко царапающийся, що додає довговічності смартфону.

Крім того, XR оснащений IPS-дисплеєм з щільністю 326 пікселів на дюйм. Всупереч позиції хейтеров девайса, їх неможливо розрізнити без спеціального обладнання. Таким чином, міф про злощасні «точки», які видно на екрані, виявилися вигадкою: єдиним недоліком став чорний колір, який інколи здається не таким насиченим, як на OLED-дисплеях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Тетюшев Данило

Люблю Apple, розповідаю про гаджети, кіно і корисні речі зі світу IT.

Опублікував
Тетюшев Данило
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024