Categories: Смартфони

Чому наступний iPhone повинен бути товстим

Share

З кожним роком моделі смартфонів втрачають товщину і збільшуються в розмірах. До певної пори це викликало задоволення, але виробники ніяк не можуть зупинитися. Пора Apple зробити айфон товстішим, на це є відразу п’ять вагомих причин.

Тонкі «обмилки» набридли

Погоню за тонким корпусом мобільних пристроїв почали не в Apple, але купертіновци із задоволенням підхопили тренд і щороку намагаються показово зрізати міліметри, зменшуючи товщину випускаються гаджетів. Айфони поки пригальмували з «схудненням», а ось iPad продовжує прагнути до товщини листа картону.

Щодо пухких iPhone 2G / 3G / 3Gs було приємно змінити на елегантний iPhone 4. «Четвірки» і наступні «Ески» виглядали товстуватого при порівнянні з витонченим iPhone 5, а перша «лопата» – iPhone 6 на свого часу і зовсім здавалася тонким лезом. Після цього пристрою випускалися в приблизно однакових корпусах з округленими гранями. Зараз тонкий профіль смартфона набрид практично всім, хочеться для різноманітності пару моделей товстіших.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Товстий смартфон зручніше використовувати

Візьміть у знайомого або в магазині  iPhone 5s / SE . Відчуйте приємне забуте почуття  комфортного обхвата. З одного боку тримати девайс зручно через його невеликі габарити, але з іншого – роль відіграє співвідношення розмірів і товщини.

При сучасних розмірах актуальних моделей товщина корпусу в 8-9 мм відчувалася б нормально. Якщо при цьому ще й рамку зробити в стилі нових iPad Pro, вийде модель в новому привабливому дизайні.

Не буде випирати камера

Сьогодні всі вже звикли, що саме товсте місце в айфоні – блок камери, але були ж часи, коли вся задня кришка була гладкою без виступаючих елементів.

Смартфон без чохла міг би спокійно лежати на столі, а не перевалюватися з одного кута в інший. В такому випадку в чохлі модуль камери отримував би додатковий захист, адже не виступав би за межі кейса.

Поміститься велика батарейка

Будь-яке збільшення корпусу при вже сформованій компонуванні деталей найкраще використовувати під збільшену батарею. Жоден власник iPhone не відмовився б від більш ємної батареї сьогодні. Якщо влітку це ще терпимо, то в зимові морози кожен відсоток на рахунку. Потовщення в 1-2 мм дозволило б поліпшити автономність гаджета і зробило б конструкцію більш монолітною.

В товстий iPhone повернеться міцний дисплей

Зменшення товщини нових гаджетів відбувається не тільки за рахунок зменшення начинки, але і за рахунок зрізання зайвих шарів з дисплея. Так екран кожного нового iPhone дряпається швидше попереднього. Тонший модуль – менше захисту. Поверніть нормальні захищені матриці з хорошою стійкістю до подряпин, пара десятих міліметра в товщині цього явно не варті.

Коротше, суцільні переваги

Потовщення корпусу може дати лінійці iPhone:

  • свіжий дизайн разом з рамками в стилі iPad Pro;
  • зручність використання і більш надійний обхват;
  • гладку задню кришку без випирння камери, а при використанні чохла сенсор отримає додатковий захист;
  • більш ємний акумулятор всередині;
  • додатковий захист для дисплейного модуля, який зрізають щороку заради зменшення товщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    «Розкладачку» Motorola Razr 50 Ultra показали наживо до анонсу

    Майбутній доладний телефон Motorola Razr 50 Ultra, схоже, близький до випуску, оскільки в мережі з'явилися…

    06.05.2024

    Rabbit R1 – головні недоліки і переваги “унікального” смартфона

    "Передбачається, що це більш простий компаньйон для мого телефону, проте R1 часто говорить мені використовувати…

    06.05.2024

    Чому смарт-кільця зараз є марними

    Поява про «розумних кілець» стає черговим модним цифровим трендом. Виробникам потрібно щось випускати, а новий…

    06.05.2024

    Apple готує величезний складаний iPad та iPhone-розкладачку

    Портал 9to5Mac поділився новими подробицями про плани Apple з розробки та випуску своїх перших пристроїв…

    06.05.2024

    3 речі, які я хочу бачити в Fallout 5 після перегляду серіалу Fallout від Amazon

    Цього місяця Fallout став найпопулярнішим телевізійним шоу, що є вражаючим досягненням адаптації відеоігри. Хоча Bethesda…

    06.05.2024

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024