Чому наступний iPhone повинен бути товстим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком моделі смартфонів втрачають товщину і збільшуються в розмірах. До певної пори це викликало задоволення, але виробники ніяк не можуть зупинитися. Пора Apple зробити айфон товстішим, на це є відразу п’ять вагомих причин.

Тонкі «обмилки» набридли

Погоню за тонким корпусом мобільних пристроїв почали не в Apple, але купертіновци із задоволенням підхопили тренд і щороку намагаються показово зрізати міліметри, зменшуючи товщину випускаються гаджетів. Айфони поки пригальмували з «схудненням», а ось iPad продовжує прагнути до товщини листа картону.

Щодо пухких iPhone 2G / 3G / 3Gs було приємно змінити на елегантний iPhone 4. «Четвірки» і наступні «Ески» виглядали товстуватого при порівнянні з витонченим iPhone 5, а перша «лопата» – iPhone 6 на свого часу і зовсім здавалася тонким лезом. Після цього пристрою випускалися в приблизно однакових корпусах з округленими гранями. Зараз тонкий профіль смартфона набрид практично всім, хочеться для різноманітності пару моделей товстіших.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Товстий смартфон зручніше використовувати

Візьміть у знайомого або в магазині  iPhone 5s / SE . Відчуйте приємне забуте почуття  комфортного обхвата. З одного боку тримати девайс зручно через його невеликі габарити, але з іншого – роль відіграє співвідношення розмірів і товщини.

При сучасних розмірах актуальних моделей товщина корпусу в 8-9 мм відчувалася б нормально. Якщо при цьому ще й рамку зробити в стилі нових iPad Pro, вийде модель в новому привабливому дизайні.

Не буде випирати камера

Сьогодні всі вже звикли, що саме товсте місце в айфоні – блок камери, але були ж часи, коли вся задня кришка була гладкою без виступаючих елементів.

Смартфон без чохла міг би спокійно лежати на столі, а не перевалюватися з одного кута в інший. В такому випадку в чохлі модуль камери отримував би додатковий захист, адже не виступав би за межі кейса.

Поміститься велика батарейка

Будь-яке збільшення корпусу при вже сформованій компонуванні деталей найкраще використовувати під збільшену батарею. Жоден власник iPhone не відмовився б від більш ємної батареї сьогодні. Якщо влітку це ще терпимо, то в зимові морози кожен відсоток на рахунку. Потовщення в 1-2 мм дозволило б поліпшити автономність гаджета і зробило б конструкцію більш монолітною.

В товстий iPhone повернеться міцний дисплей

Зменшення товщини нових гаджетів відбувається не тільки за рахунок зменшення начинки, але і за рахунок зрізання зайвих шарів з дисплея. Так екран кожного нового iPhone дряпається швидше попереднього. Тонший модуль – менше захисту. Поверніть нормальні захищені матриці з хорошою стійкістю до подряпин, пара десятих міліметра в товщині цього явно не варті.

Коротше, суцільні переваги

Потовщення корпусу може дати лінійці iPhone:

  • свіжий дизайн разом з рамками в стилі iPad Pro;
  • зручність використання і більш надійний обхват;
  • гладку задню кришку без випирння камери, а при використанні чохла сенсор отримає додатковий захист;
  • більш ємний акумулятор всередині;
  • додатковий захист для дисплейного модуля, який зрізають щороку заради зменшення товщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.