Через кризу Apple починає знижувати ціни на iPhone X

Про те, що у Apple не заладилося з продажами нових iPhone, ми вже повідомляли не раз. Наприклад, вчора ми дізналися, що компанія знизила замовлення на нові моделі, а аналітики знизили прогнози щодо продажів смартфонів Apple. Більш того, акції Купертинського гіганту продовжують падати, через що компанія незабаром може втратити звання найдорожчої в світі.

Сьогодні стало відомо, що Apple фактично знизила вартість новенького iPhone XR в Японії. Правда, не для споживачів. Джерело говорить, що компанія почала пропонувати субсидії мобільним операторам. Найцікавіше в цій історії те, що позиції Apple на японському ринку досить сильні. Можна очікувати, що незабаром аналогічним чином компанія надійде і на інших ринках.

Ще одна цікава новина полягає в тому, що Apple відновила виробництво iPhone X! Нагадаємо, ця модель зникла з асортименту компанії відразу після анонсу поточних моделей, так як щоб її залишити, довелося б знизити ціну, що негативно позначилося б і на продажах iPhone XS, і на продажах iPhone XR.

Як би там не було, iPhone X повернеться далеко не на всі ринки. На які саме, поки неясно. Повернути» дідка ” в стрій Apple змусили дві взаємопов’язані причини. По-перше, слабкий попит на iPhone XS, а по-друге, контракт з Samsung, в рамках якого Apple повинна викупити певну кількість екранів OLED. І саме слабкий попит на поточні моделі призвів до того, що Apple просто не викупила необхідний мінімум. Мабуть, в компанії вирішили, що краще повернути в дію iPhone X, ніж отримати ризик затоварювання складів зайвими iPhone XS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.