Categories: Смартфони

Стала відома ціна ігрового смартфону Xiaomi Black Shark

Share

Ігровий бренд Xiaomi представив свій дебютний смартфон Black Shark в Європі і оголосив офіційні ціни.

Xiaomi Black Shark оснащений 5.99-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 2160×1080 пікселів (Full HD+) і виділеним чіпом обробки зображення Pixelworks, який забезпечує більш стабільний FPS в іграх. Серцем смартфона став флагманський восьмиядерний процесор Snapdragon 845 з рідинною системою охолодження, щоб чіп завчасно не скидав частоти через перегрів. Базова модель отримала 6 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам’яті, старша версія на 8/128 ГБ. При виборі між ними варто враховувати, що слота для карток microSD тут немає.

Основна камера на 12+20 мегапікселів аналогічна системі середнячка Xiaomi Mi A2. Фронтальний модуль на 20 мегапікселів. За автономність відповідає акумулятор ємністю 4000 mAh. На корпусі тільки один порт USB Type-C, але в комплекті є перехідник на 3.5-мм роз’єм для навушників. Підтримуються Wi-Fi 5 ГГц і Bluetooth 5.0, а ось NFC так і не додали. X-подібна антена забезпечує більш стабільний прийом сигналу. Логотип на спинці оснащений підсвічуванням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У міжнародній версії теж використовується оболонка JoyUI, але це вже не просто модифікована версія MIUI. Смартфон отримав практично чисту систему з фірмовими надбудовами для геймерів. Наприклад, перемикачем на корпусі відкривається Shark Space зі списком встановлених ігор і статистикою по ним.

У комплекті зі смартфоном йде фірмовий контролер Black Shark Gamepad зі стіком, курком і тригером. Він підключається по Bluetooth, для закріплення на смартфон потрібно надіти спеціальний пластиковий бампер. Поки геймпад погано підтримується деякими іграми (включаючи PUBG, Fortnite і Asphalt 9), але в Black Shark вже працюють над цим.

Поки Xiaomi Black Shark доступний тільки в країнах ЄС через фірмовий магазин бренду. Звичайна ціна становить 500 євро (близько 16 000 гривень) за версію на 6/64 ГБ і 550 євро (17 500 гривень) за топовий варіант. Перші покупці також отримають знижку в 30 євро (1000 гривень), але скільки триватиме ця пропозиція-невідомо. Для порівняння, геймерський Asus ROG Phone коштує 900 євро (29 000 гривень) в конфігурації 8/128 ГБ, а Razer Phone 2 (8/64 ГБ) — 850 євро (27 000 гривень).

Поставки оновленої моделі Black Shark Helo поки не плануються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024

    Відомий інсайдер розкрив вартість Google Pixel 8a

    Скарбничка інформації про смартфон Google Pixel 8a, що готується до випуску, поповнилася новими даними. Після…

    01.05.2024

    Смартфони Huawei Pura70 вийдуть за межі китайського ринку

    Як мінімум, апарат засвітився в базі даних SIRIM, яка відноситься до ринку Малайзії. Також ресурс…

    01.05.2024

    46 моделей смартфонів та 12 моделей планшетів Samsung отримають One UI 7.0 на Android 15: повний список пристроїв

    Опубліковано список смартфонів і планшетів Samsung, які отримають інтерфейс One UI 7.0. Список цей не…

    01.05.2024

    Samsung готує нову модель преміального смарт-годинника

    За словами представників компанії, Samsung «прагне задовольнити попит на оновлення смарт-годинника за допомогою запуску нових…

    01.05.2024