Стала відома ціна ігрового смартфону Xiaomi Black Shark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігровий бренд Xiaomi представив свій дебютний смартфон Black Shark в Європі і оголосив офіційні ціни.

Xiaomi Black Shark оснащений 5.99-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 2160×1080 пікселів (Full HD+) і виділеним чіпом обробки зображення Pixelworks, який забезпечує більш стабільний FPS в іграх. Серцем смартфона став флагманський восьмиядерний процесор Snapdragon 845 з рідинною системою охолодження, щоб чіп завчасно не скидав частоти через перегрів. Базова модель отримала 6 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам’яті, старша версія на 8/128 ГБ. При виборі між ними варто враховувати, що слота для карток microSD тут немає.

Основна камера на 12+20 мегапікселів аналогічна системі середнячка Xiaomi Mi A2. Фронтальний модуль на 20 мегапікселів. За автономність відповідає акумулятор ємністю 4000 mAh. На корпусі тільки один порт USB Type-C, але в комплекті є перехідник на 3.5-мм роз’єм для навушників. Підтримуються Wi-Fi 5 ГГц і Bluetooth 5.0, а ось NFC так і не додали. X-подібна антена забезпечує більш стабільний прийом сигналу. Логотип на спинці оснащений підсвічуванням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У міжнародній версії теж використовується оболонка JoyUI, але це вже не просто модифікована версія MIUI. Смартфон отримав практично чисту систему з фірмовими надбудовами для геймерів. Наприклад, перемикачем на корпусі відкривається Shark Space зі списком встановлених ігор і статистикою по ним.

У комплекті зі смартфоном йде фірмовий контролер Black Shark Gamepad зі стіком, курком і тригером. Він підключається по Bluetooth, для закріплення на смартфон потрібно надіти спеціальний пластиковий бампер. Поки геймпад погано підтримується деякими іграми (включаючи PUBG, Fortnite і Asphalt 9), але в Black Shark вже працюють над цим.

Поки Xiaomi Black Shark доступний тільки в країнах ЄС через фірмовий магазин бренду. Звичайна ціна становить 500 євро (близько 16 000 гривень) за версію на 6/64 ГБ і 550 євро (17 500 гривень) за топовий варіант. Перші покупці також отримають знижку в 30 євро (1000 гривень), але скільки триватиме ця пропозиція-невідомо. Для порівняння, геймерський Asus ROG Phone коштує 900 євро (29 000 гривень) в конфігурації 8/128 ГБ, а Razer Phone 2 (8/64 ГБ) — 850 євро (27 000 гривень).

Поставки оновленої моделі Black Shark Helo поки не плануються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.