Google готує дві недорогих версії смартфонів Pixel 3

Google планує додати два недорогих смартфона в лінійку смартфонів Pixel.

Смартфони Pixel першими серед Android-пристроїв отримують оновлення і нові функції мобільної ОС від Google. Проте, рідкісні користувачі, особливо в країнах, що розвиваються, можуть дозволити собі придбати смартфон преміум-класу. Однак, можливо, скоро все зміниться.

У коді останньої версії ARCore виявлено згадку нових смартфонів під кодовими назвами «Bonito» і «Sargo». На даний момент немає офіційної інформації про те, що дані пристрої є смартфонами саме від Google, але їх кодові назви припускають, що все так і є.

У той час як смартфон з кодовою назвою «Bonito» імовірно отримає процесор верхньо-середнього рівня Qualcomm Snapdragon 710, очікується, що смартфон «Sargo» буде його меншою версією, а, отже, ще більш доступною. Можливо, ми побачимо навіть бюджетний смартфон.

Перші сліди смартфона Google Pixel середнього класу з’явилися в квітні цього року, коли чутки стверджували, що Google працює над новою лінійкою моделей середнього класу Desire, що працює на процесорах Snapdragon 600 і Snapdragon 700. Остання інформація також підтверджує червневий слух про те, що Google працює над смартфоном на Snapdragon 710 під кодовою назвою «Bonito».

Google готує дві недорогих версії смартфонів Pixel 3

Тепер, в коді ARCore 1.5 той самий пристрій під кодовим ім’ям «Bonito» виявлено в списку смартфонів, які підтримують платформу Google для мобільного доповненої реальності. Список передбачає, що новий пристрій може бути запущено найближчим часом.

Примітно, що до цього списку також входить пристрій під кодовою назвою «Sargo». Google завжди називає свої смартфони назвами риб і «Sargo», також як і «Bonito», вказує на дану традицію. Експерти вважають, що «Sargo» і «Bonito» будуть недорогими аналогами відповідно Pixel і Pixel XL.

На даний момент немає ніяких офіційних подробиць щодо нової лінійки смартфонів Google. Поки це тільки припущення і не варто розраховувати на його стовідсоткову точність.

Нагадаємо, що до того, як Google перейшов на преміум-бренд Pixel, технологічний гігант продавав порівняно недорогі смартфони Nexus, які пропонували чистий Android. За допомогою двох нових недорогих смартфонів компанія може розраховувати на повернення любителів Nexus, яких вона втратила, конкуруючи з лідерами преміум-класу, такими як Apple і Samsung.

Також варто відзначити, що серед нових смартфонів, які отримали підтримку ARCore – Huawei Mate 20 X, Honor 8X, Honor Magic 2, Mi Mix 3 і OnePlus 6T.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.