Android 9 Pie вбиває акумулятори деяких смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всупереч постулату про те, що оновлення повинні покращувати роботу сумісних пристроїв, нерідко все трапляється з точністю до навпаки. Так і сталося з власниками смартфонів, які отримали Android 9 Pie. За даними ресурсу VentureBeat, що посилається на форум технічної підтримки Google, десятки, якщо не сотні користувачів зіткнулися з проблемою передчасної розрядки своїх апаратів, яка почала даватися взнаки після установки оновлення.

За словами власників порушених пристроїв, проблема проявляється на смартфонах під управлінням Android 9 Pie, але при цьому не залежить від їх моделі, які втрачають по 10-20% заряду на годину незалежно від виконуваних завдань. Передбачається, що витік ресурсу акумулятора може бути пов’язана з некоректною роботою функції Adaptive Battery, яка була покликана забезпечити більш ефективна витрата енергії за рахунок адаптації системи під переваги користувачів.

YouTube з’їдає акумулятор

Втім, деякі користувачі відзначають якусь закономірність між передчасної розрядкою і використанням додатків Spotify і YouTube. За їх словами, клієнти для доступу до відеохостингу і потокового аудіосервісу витрачають стільки ж енергії, скільки і важкі ігри на максимальних налаштуваннях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є версія, що Adaptive Battery з якоїсь причини не зупиняє роботу цих додатків, коли вони знаходяться в фоновому режимі, дозволяючи їм споживати енергію навіть після згортання.
Представники Google, щоб уникнути подальших проявів проблеми неприродної швидкої розрядки, рекомендують переконатися, що на пристроях порушених користувачів встановлений останній доступний білд ОС, а також перевірити наявність оновлень для проблемних додатків.

Якщо ці умови виконані, необхідно активувати надбудову Battery Saver і деактивувати функцію адаптивної батареї і яскравості, які можуть чинити негативний вплив на автономність сумісних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.