Як Xiaomi Mi Mix 3 тільки дешевший: представлений смартфон-слайдер Lenovo Z5 Pro

Компанія Lenovo сьогодні офіційно представила смартфон Lenovo Z5 Pro. Особливістю зовнішнього виконання новинки є висувний блок фронтальної камери – прямо як в смартфонах Xiaomi Mi Mix 3 і Honor Magic 2. Правда, якщо в Mi Mix 3 дисплей займає 93,45% фронтальної панелі, то в Lenovo Z5 Pro – вже 95,06% . Хоча Honor Magic 2 в цьому плані все одно попереду.

 

У пристрої використовується матриця AMOLED виробництва Samsung діагоналлю 6,39 дюйма і роздільною здатністю 2340 х 1080 пікселів, в нього інтегрований сканер відбитків пальців.

Апаратна платформа пристрою представлена ​​SoC Qualcomm Snapdragon 710. Відразу видно, що Z5 Pro не претендує на флагманський статус, але як модель середнього рівня оснащений добре. Так, обсяг оперативної пам’яті становив 6 ГБ, обсяг вбудованої флеш-пам’яті може дорівнювати або 64, або 128 ГБ – інших варіантів немає. Для розширення пам’яті можна використовувати картки microSD об’ємом до 256 ГБ.

Lenovo Z5 Pro отримав акумуляторну батарею ємністю 3350 мА · год і підтримку швидкої зарядки від блоку живлення потужністю 18 Вт.

У висувному блоці розміщений цілий комплекс сенсорів. Так, він містить фронтальну камеру, представлену датчиками зображення роздільною здатністю 8 і 16 Мп – останній дивиться на світ через об’єктив з діафрагмою F / 2,2. Тут же поруч передбачена інфрачервона камера для розблокування смартфона по обличчю в умовах слабкого освітлення, датчики світла і наближення.

Основна камера представлена ​​датчиками Sony: основний – IMX576 роздільною здатністю 24 Мп, додатковий – IMX519. Діафрагма обох об’єктива основного модуля – F / 1,8, допоміжного – F / 2,6. Основна камера смартфона підтримує запис відео 4К зі стандартною кадрової частотою або Full HD з кадровою частотою 120 к / с, HDR, алгоритми штучного інтелекту і покращений нічний режим, але оптичної стабілізації немає.

У конфігурації новинки присутні адаптери NFC, Wi-FI 802.11ac і Bluetooth 5.0. Є порт USB-C, але стандартне гніздо для навушників відсутнє.

Смартфон також оснащений аудіочіпом NXP підтримує технологію Dolby Atmos – це повинно позитивно позначитися на звучанні як гучномовців, так і підключених навушників. Ще в Z5 Pro підтримує технологію, яка підвищує швидкодію в іграх (аналог Huawei GPU Turbo).

Lenovo Z5 Pro працює під управлінням ОС Android 8.1 з інтерфейсної надбудовою ZUI 10. Габарити і маса новинки – 155,12 x 73,04 x 9,3 мм і 210 грамів.

Новинка надійде в продаж в Китаї вже сьогодні. Базовий варіант смартфона оцінений в еквівалент $ 290, версія з 128 ГБ пам’яті трохи дорожче – $ 330. Цікаво, що користувачам, зацікавленим у покупці, не доведеться вибирати колір – апарат запропонували винятково в чорному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.