Vertu повернулася на ринок зі смартфоном за $14 000

Компанія Vertu, відома як виробник елітних телефонів, в минулому році оголосила про банкрутство. Тим більш несподівано виявилося для журналістів недавнє запрошення на презентацію нової моделі преміального бренду. Представлений смартфон Vertu Aster P, подібно попередникам, випущений обмеженим тиражем, всі екземпляри якого зібрані вручну. Відмінними рисами новинки стали екзотичні матеріали корпусу, ексклюзивні умови обслуговування, і зрозуміло, фірмова ціна пристрою.

Новинка оснащена AMOLED-дисплеєм з покриттям з сапфірового скла діагоналлю 4,97 дюйма і роздільною здатністю Full HD (1920×1080 пікселів). Серцем пристрою став восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 660, обсяг оперативної пам’яті становить 6 ГБ, ємність вбудованого накопичувача дорівнює 128 ГБ. Вбудований акумулятор на 3200 мАг отримав підтримку швидкої зарядки Quick Charge 3.0.

У список бездротових інтерфейсів смартфона входять двохдіапазонний Wi-Fi 802.11ac, NFC і Blutooth 5.0 з підтримкою aptX. Зарядка і підключення до PC виробляються за допомогою порту USB Type-C. Працює Vertu Aster P під управлінням Android 8.1 Oreo.

За фотоможливості гаджета відповідає 12-мегапіксельна основна камера і селфі-модуль з роздільною здатністю сенсора 20 Мп. Корпус смартфона виконаний з титану, задня кришка оброблена шкірою крокодила і ящірки.

Червона кнопка на правій грані корпусу відповідає за швидкий доступ до сервісу Vertu Консьєрж – спеціальному цілодобовим колл-центру, що надає ряд інформаційних і призначених для користувача послуг власникам елітного пристрою.

Як і всі інші гаджети Vertu, Aster P виготовлений вручну. За наявною інформацією, складальний цех знаходиться в Англії – під відкидною кришкою лотка однієї з двох SIM-карт можна побачити гравіювання з ініціалами майстра, що зібрав апарат.

Примітно, що на офіційному сайті Vertu новинка ще не представлена, хоча її вже можна замовити в китайському інтернет-магазині. Ймовірно, це пов’язано з тим, що купила бренд китайська компанія Baferton Trading Ltd розраховує в першу чергу на продажу на внутрішньому ринку.

Смартфон представлений в двох конфігураціях, що розрізняються матеріалами обробки. «Базова» версія в титановому корпусі чорної або білої забарвлення обійдеться покупцям приблизно в $ 5167. Преміальну модифікацію з декоративними елементами з натурального золота виробник оцінив в $ 14 000.

Vertu Aster P вже доступний для замовлення, старт продажів люксового смартфона в Китаї почнеться 30 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.