Categories: Смартфони

Тепер все буде платно: Google почала брати гроші з користувачів Android

Share

Влітку, тобто буквально кілька місяців тому, Єврокомісія зобов’язала Google виплатити найбільший штраф за всю історію Європи, а саме – близько 4,3 млрд євро, тобто просто величезну суму грошей. Компанія оскаржила це рішення в суді, однак ніякого результату це поки що так і не принесло. На тлі цього пошуковий гігант вирішив вчинити так, як його змушують. Він перестане просувати свої фірмові сервіси разом з Android, але за однієї умови.

Незабаром всі виробники смартфонів для Європи не зможуть так просто брати і встановлювати на свою продукцію операційну систему Android разом з усіма сервісами Google. До числа останніх відносяться відеохостинг YouTube, браузер Chrome, поштовий клієнт Gmail, магазин Google Play, а також ряд інших. Очевидно, що без них користуватися мобільним пристроєм навряд чи хтось захоче, тому виробникам електроніки доведеться добиватися дозволу на установку сервісів американської корпорації.

Починаючи з 29 жовтня, коли всі ці нововведення вступають в силу, виробники смартфонів зможуть купувати ліцензії на використання всіх сервісів Google, або ж якісь конкретні. Купувати такі потрібно буде всім брендам для кожної моделі телефону. Таким чином «пошуковий гігант» зумів позбутися від претензій з боку Єврокомісії в майбутньому, тому Android почне поширюватися без сервісів «пошукового гіганта», тобто у виробників мобільних пристроїв буде можливість вибору – встановлювати їх чи ні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо раніше Google отримувала всі гроші від реклами в рамках своїх фірмових сервісів, то незабаром все трохи зміниться. Велика частина грошових коштів як і раніше буде приходити від реклами, а якась – від продажу ліцензій, вартість яких поки що невідома. Крім того, американська корпорація має намір зробити публічну заяву з приводу того, що їй довелося піти на такий крок через вимоги ЄС, а не за власним бажанням.

Вся ця ситуація призведе до того, що користувачі смартфонів на базі Android будуть змушені платити гроші за сервіси Google, купуючи телефон від будь-якого бренду. Через подібне нововведення незабаром всі мобільні пристрої відчутно подорожчають, але точних цифр поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Я з Єврокомісією не згоден!! Якщо користувач не хоче юзати Google сервіси. Тоді нащо купувати продукцію цього бренду. Юзай тоді інші сервіси. Єврокомісі там 100% нічого робити. Наїхали на Google тут!!

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung висміяла Apple через проблеми з будильниками в iPhone

    У світі високих технологій щодня розгортаються справжні баталії між лідерами галузі. Цього разу ініціативу виявила…

    04.05.2024

    Microsoft попереджає користувачів Android про нову атаку «Dirty Stream»

    У повідомленні у блозі Microsoft попереджає користувачів Android про нову хвилю атак під назвою Dirty…

    04.05.2024

    Samsung планує випустити преміальні моделі Smart-годинників

    В останньому звіті компанії Samsung проскочила інформація про те, що вони хочуть оновити свою лінійку…

    04.05.2024

    Презентація Apple вже 7 травня: зібрані чутки про можливі анонси компанії

    7 травня компанія Apple проведе спеціальний захід, мабуть, присвячений iPad та аксесуарам для нього. Захід…

    04.05.2024

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024