На презентації Pixel 3 Google жодного разу не сказала слово Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android – це найпоширеніша в світі мобільна ОС і одна з найважливіших частин бізнесу Google. Але «корпорація добра» більше не хоче, щоб її асоціювали лише з телефонами, і недавня презентація в Нью-Йорку тому доказ.

Слово «Android» не було сказано жодного разу під час заходу «Made by Google», яке пройшло 9 жовтня поточного року. Вперше Google провела презентацію, на якій представила смартфони та інші гаджети, але не згадала назву операційної системи.

Раніше корпорація вже робила кроки до позбавлення від слова Android і навіть вирізала його з назв своїх додатків. Так, наприклад, сервіс Android Pay був перейменований в Google Pay, а «Android-повідомлення» – в просто «Повідомлення». Також назва операційної системи для смарт-годинників Android Wear було змінено на Wear OS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У багатьох продуктах компанії спостерігається тенденція до використання приставки Google в назвах. Наприклад, Google One, Google Tasks, Google Allo і Google Duo.

Звичайно ж, більшість сервісів і додатків зберегли слово Android в назві, такі як Android TV, Android Auto і Android Things, але, можливо, незабаром Google це змінить.

Бренд Android став швидко зникати з назв продуктів Google з моменту випуску першої моделі Pixel. У смартфонах не було очевидних згадок про Android, за винятком декількох додатків. Слово «Android» навіть не було написано на коробці. І в цьому році на презентації Google не було ні слова про «маленького зеленого робота».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.