Що робити, якщо iPhone почав гальмувати після поновлення до iOS 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Анонсуючи iOS 12 Apple зробила акцент на стабільності і високій швидкості роботи системи навіть на старих пристроях. Реальність для багатьох виявилося іншою. Смартфони почали гальмувати і зависати, але ми знаємо, як це виправити.

Перш ніж бігти в сервіс на діагностику пристрою або в магазин за новим смартфоном, слід спробувати інші шляхи вирішення.

Відключити анімацію і ефекти прозорості

Цьому методи підвищення продуктивності вже багато років, але він до цих пір працює. Щоб вимкнути зайві анімації і ефекти в системі, потрібно:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Відкрити параметри пристрою.
  2. Перейти у вкладку «Основні».
  3. Потім – «Універсальний доступ».
  4. Там знайти пункт «Зменшення руху» і «Збільшення контрасту».
  5. Обидва потрібно активувати.

Після цього з системи пропадуть довгі анімації відкриття додатків, а також знизиться навантаження на процесор, через який смартфон міг пригальмовувати.

Звільнити місця на диску

Ще одна причина, по якій iPhone починає гальмувати – відсутність вільного місця. Користувачі нерідко забувають контролювати кількість завантажених на пристрій даних, і потім скаржаться на зависання і вильоти. Щоб подивитися, скільки вільного місця залишилося на диску, потрібно:

  1. Відкрити параметри пристрою.
  2. Перейти у вкладку «Основні».
  3. Потім – «Сховище iPhone».

Якщо смартфон забитий додатками і фото, то слід видалити непотрібні і поспостерігати, чи не зникнуть проблеми. Цілком можливо, програми і система в цілому працювали некоректно саме через відсутність простору під нові дані.

Перевірити стан батареї

На початку року стало відомо, що Apple знижує продуктивність старих пристроїв через зношеність акумулятора. Перевірити стан батареї можна наступним чином:

  1. Відкрити параметри пристрою.
  2. Перейти у вкладку «Акумулятор».
  3. Потім – «Стан акумулятора (бета)».

Тут можна побачити відсоток зношеності батареї, а також з’ясувати, уповільнює чи iOS швидкість роботи, в уникненні несподіваних відключень смартфона. При необхідності зниження продуктивності можна відключити.

Скинути всі дані і настройки

Найпростіше і дієве рішення майже всіх проблем, пов’язаних з iPhone – скидання даних. Налаштований з нуля смартфон завжди працює швидше і плавніше. Тому, якщо дуже хочеться позбутися від усіх збоїв, то найпростіше позбутися стерти всю інформацію з гаджета. Для цього потрібно:

  1. Відкрити параметри пристрою.
  2. Перейти у вкладку «Основне».
  3. Потім – «Скидання».
  4. Вибрати опцію «Скинути контент і налаштування».

Після цього iPhone повернеться в той же стан, в якому він знаходився відразу після покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.