Працюючий Nokia 9 з п’ятьма камерами вперше на фотографіях

Компанія HMD Global випускає нові смартфони один за іншим, причому вони прямо з моменту початку продажів розраховані на певну аудиторію. Незабаром цей виробник представить публіці справжнісінький преміум-телефон, причому свій перший. Смартфон буде називатися Nokia 9.

28 вересня 2018 року, мобільний пристрій показали публіці в працюючому стані на фотографіях. Вдалося з’ясувати, що Nokia 9 оснащений OLED-екраном, який зігнутий з бічних сторін, прямо як в продукції південнокорейської корпорації HMD Global. Є великі відступи зверху і знизу, які псують естетичний вигляд всього смартфона. На одній з фотографій на нижньому відступі є фірмовий логотип, тоді як на іншому знімку його немає.

Це пояснюється тим, що дані фотографії, як запевняє джерело в соцмережі Weibo, були зроблені в різний час, а відображені на них прототипи Nokia 9. За попередніми даними, анонс цього телефону топового рівня трапиться в лютому наступного року, тобто лише через 4 – 5 місяців. Мобільний пристрій гарантовано не отримає звичний 3,5 мм роз’єм для навушників – про його наявності доведеться забути, використовуючи перехідник з USB Type-C.

Очікується, що апаратною основою телефону Nokia 9 стане 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 855 з тактовою частотою 3,2 ГГц, доповнений графікою Adreno 640 і модемом з підтримкою швидкості передачі даних до 2 Гбіт / с (5G). Корпус преміум-смартфона, як і у iPhone Xs, буде виготовлений з міцного загартованого скла Corning Gorilla Glass 6 і хірургічної сталі. Прямо «з коробки» на мобільний пристрій виявиться встановлена ​​операційна система Android 9.1 Pie.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.