Скільки грошей ви втратите, замінивши iPhone X на iPhone XS

Постараємося розібратися, у скільки обходиться користування флагманами Apple, якщо кожний рік купувати собі новий пристрій в день офіційного старту продажів. Для прикладу візьмемо вартість нових пристроїв на apple.com і ціни старих на прикладі сайту olx.ua

iPhone – це одні з небагатьох смартфонів, які проживуть чотири-п’ять років, і навіть на п’ятий рік отримають останню версію операційної системи. З цього складається і їх ціна – більша, але виправдана. Однак з іншого боку iPhone – це предмет розкоші, показник хорошого життя і багато платять за нові смартфони Apple великі гроші щороку, тільки щоб здаватися крутішими, ніж оточуючі. Як то кажуть, хороший понт дорожчий за гроші.

Тому я вирішив розібратися, скільки в місяць коштує володіння смартфоном мрії, якщо щороку купувати нову версію.

Візьмемо для прикладу iPhone X 64 GB і iPhone XS 64 GB (нам же важливий сам факт володіння, а не обсяг вбудованої пам’яті). Ціна за «ікс» третього листопада 2017 року, в день старту продажів, становила 35 – 38 тис. гривень. І це якщо ви брали без аксесуарів і за готівку, а не в кредит. В останньому випадку рітейлери накидали ще пару тисяч зверху настройками і страховками, а інакше «приходьте через тиждень-другий». Вартість iPhone XS на офіційному сайті Apple зараз складає 999 доларів, на сайті myapplestyle.com.ua ціна сягає біля 44 тис. гривень і настав час поглянути на ринок б / у.

На olx.ua більше 500 оголошень про продаж iPhone X 64 ГБ по всій Україні. Ціни за нормальні цілі апарати варіюються від 13 – 28 тис. гривень, в залежності від самовпевненості продавця. Середня вартість по ринку виходить близько 20 тис. гривень.

Виходить, купуючи смартфон за 38 тисяч гривень і продаючи його за 25 тисяч гривень, користувач втрачає за рік 13 тис. гривень. Це 1100 гривень на місяць. Саме таку суму становить щомісячне користування топовим пристроєм на ринку, якщо ви купили його на старті продажів і продали через рік.

Але не варто забувати, що треба додати ще на новенький золотий iPhone XS в цьому році (звичайно золотий, а як інакше все навколо зрозуміють, що це не якийсь старий непотрібний iPhone X?). Нехитрими розрахунками з’ясовуємо, що до отриманим з продажу грошей треба додати ще 20 тис. гривень і тоді вже сміливо можна йти в найближчий магазин за заповітним пристроєм.

За підсумком можна сказати, що якщо ви хочете раз на рік міняти кращий смартфон на ринку на найкращий, то доведеться викласти кругленьку суму, 66% відсотків якої повернеться через рік, і наступної осені ще додати грошей, яких вистачить на флагман який-небудь китайської компанії. А через рік повторити процедуру.

Проте, пристрої Apple все одно щороку б’ють рекорди продажів, незалежно від вартості, і ми з вами прекрасно знаємо що ці досягнення виправдані. Розповідайте в коментарях, що ви думаєте з приводу щорічної покупки нових iPhone?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.