Pixel 2 XL не зміг випередити iPhone XS в тесті камери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple не так давно представила iPhone XS, XS Max і XR. До виходу смартфонів я написав невеличкий матеріал про те, чим Apple буде дивувати. І, на свій подив, мав рацію.

Компанія, як і очікувалося, головною фішкою презентації зробила поліпшення камери на основі AI. Хлопці з Купертино представили аналог режиму HDR +. Поки, на жаль, оригіналів фотографій порівняння я не знайшов, але навіть на прикладах з відеоролика можна зрозуміти, що в цьому році Apple зробила гідний ривок.

Порівняння взято з відеоогляду TheVerge. Автор відеоролика стверджує, що камера Pixel 2 XL впоралася краще, але я так не вважаю, і зараз спробую пояснити свою позицію на реальних прикладах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даному фото картинка Pixel 2 XL може здатися краще за рахунок своєї контрастності, але по факту режим Smart HDR в iPhone впорався краще режиму HDR + в Pixel 2 XL. По небу і тіням можна з упевненістю заявити про те, що в iPhone динамічний діапазон ширше.

Друга сцена знову за iPhone, на мій погляд. Смартфон краще обробив прямі промені сонця.

Тут результат Pixel 2 XL здався більш привабливим за рахунок відсутності жовтизни. Дивно, як Apple вже який рік надає фотографіям зайву жовтизну. Хоча тут теж все досить спірно, тому що зліва фото здається більш живим.

Тут можна подумати, що Pixel виграв, але я так не вважаю. Фото, зроблене на Pixel 2 XL, хоч і виглядає більш чітким, однак особа виглядає неприродно – складається відчуття, ніби хтось узяв фотографію людини і сфотографував її на смартфон. Іншими словами, у випадку з iPhone особа відчувається більш об’ємною і живою. Можливо, причиною тому саме та зайва жовтизна, про яку йшла мова вище.

Та ж сцена, але в порівнянні з iPhone X і Galaxy S9 Plus. Дивно, але, здавалося, що S9 Plus здатний на більше.

Сцени нижче у відмінностях між собою дуже схожі. HDR у випадку з iPhone справляється помітно краще, динамічний діапазон ширше, картинка більш природна. На передостанньому фото з природою можна помітити зайвий глянець і різкість фотографії Pixel 2 XL.

На мій погляд, в цьому порівнянні iPhone XS виглядає переможцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.