Categories: Смартфони

Експерти порівняли новий iPhone XS з Samsung Galaxy Note 9

Share

Великі екрани смартфонів, розмір яких міг би здаватися нереальним кілька років тому, відмінно підходять для додатків та ігор, відтворення і читання мультимедіа. З запуском iPhone XS Max з таким великим дисплеєм фахівці відзначили, що новинка – прямий конкурент Galaxy Note 9. Експерти поспішили порівняти дві новинки.

iPhone XS Max не надто відрізняється від X, але він значно більший: панель OLED зросла з 5,8 до 6,5 дюймів. Він зберігає пропорції і дизайн меншого попередника, але не має роз’єму для навушників.

Galaxy Note 9 порівняно громіздкий. Його дисплей трохи менший – 6,4 дюйма, але йому вдається виглядати більший, ніж iPhone. У нього є роз’єм для навушників, але немає вирізу, як у Apple. Крім того, у нового Note з’явився змінений датчик відбитків пальців, який тепер розташований нижче, а не поруч з камерою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone XS Max не підтримує Apple Pencil, а Note має перероблену S Pen, яка також працює як пульт дистанційного керування для камери, презентацій і додатків через Bluetooth.

Новий «яблучний» гаджет має OLED-екран (2 436 x 1 125) з кольором True Tone, ставленням контрастності від мільйона до одного і Dolby Vision HDR 10. Це добре, але у Samsung справи йдуть краще. Екран Super AMOLED «Infinity Display» – винятковий. Він забезпечує 2 960 x 1 440 пікселів і сумісний з HDR 10. Дисплей Note 9 яскравіший, ніж у Apple, і має більш широку колірну гамму.

Apple Bionic A12 значно швидший і споживає менше енергії, ніж попередня генерація, при цьому компанія заявляє про підвищення продуктивності на 15%, а також зменшення потужності на 40% в робочих ядрах і енергоспоживання на 50% в енергоефективних. Графічний процесор працює на 50% швидше, ніж в A11, а його нейронний двигун тепер має вісім ядер, а не два. Програми запускаються на 30% швидше, а основна платформа для навчання Core ML працює в дев’ять разів швидше. iPhone XS Max не підтримує зовнішнє сховище, але доступний з внутрішньою пам’яттю в 64, 256 або 512 Гб. Є 4 Гб оперативної пам’яті.

Galaxy Note 9 поставляється в двох варіантах. У США і Китаї він оснащений Qualcomm 845 з Adreno 630, в той час як в іншому світі це Exynos 9810 з Mali G72. На моделі з 128 Гб ПЗУ є 6 Гб ОЗУ, а на версії з 512 Гб – 8. Також можна додати до 512 Гб з картою пам’яті.

Apple стверджує, що iPhone XS Max працює на півтори години більше, ніж X, у якого встановлений акумулятор 2 716 мА / год. Акумулятор Max має 3 400 мА / год, що компенсує збільшення дисплея. Він підтримує бездротову зарядку. Батарея Samsung має ємність 4 000 мА / год з швидкою зарядкою бездротової мережі і USB-C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024