Експерти порівняли новий iPhone XS з Samsung Galaxy Note 9

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великі екрани смартфонів, розмір яких міг би здаватися нереальним кілька років тому, відмінно підходять для додатків та ігор, відтворення і читання мультимедіа. З запуском iPhone XS Max з таким великим дисплеєм фахівці відзначили, що новинка – прямий конкурент Galaxy Note 9. Експерти поспішили порівняти дві новинки.

iPhone XS Max не надто відрізняється від X, але він значно більший: панель OLED зросла з 5,8 до 6,5 дюймів. Він зберігає пропорції і дизайн меншого попередника, але не має роз’єму для навушників.

Galaxy Note 9 порівняно громіздкий. Його дисплей трохи менший – 6,4 дюйма, але йому вдається виглядати більший, ніж iPhone. У нього є роз’єм для навушників, але немає вирізу, як у Apple. Крім того, у нового Note з’явився змінений датчик відбитків пальців, який тепер розташований нижче, а не поруч з камерою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone XS Max не підтримує Apple Pencil, а Note має перероблену S Pen, яка також працює як пульт дистанційного керування для камери, презентацій і додатків через Bluetooth.

Новий «яблучний» гаджет має OLED-екран (2 436 x 1 125) з кольором True Tone, ставленням контрастності від мільйона до одного і Dolby Vision HDR 10. Це добре, але у Samsung справи йдуть краще. Екран Super AMOLED «Infinity Display» – винятковий. Він забезпечує 2 960 x 1 440 пікселів і сумісний з HDR 10. Дисплей Note 9 яскравіший, ніж у Apple, і має більш широку колірну гамму.

Apple Bionic A12 значно швидший і споживає менше енергії, ніж попередня генерація, при цьому компанія заявляє про підвищення продуктивності на 15%, а також зменшення потужності на 40% в робочих ядрах і енергоспоживання на 50% в енергоефективних. Графічний процесор працює на 50% швидше, ніж в A11, а його нейронний двигун тепер має вісім ядер, а не два. Програми запускаються на 30% швидше, а основна платформа для навчання Core ML працює в дев’ять разів швидше. iPhone XS Max не підтримує зовнішнє сховище, але доступний з внутрішньою пам’яттю в 64, 256 або 512 Гб. Є 4 Гб оперативної пам’яті.

Galaxy Note 9 поставляється в двох варіантах. У США і Китаї він оснащений Qualcomm 845 з Adreno 630, в той час як в іншому світі це Exynos 9810 з Mali G72. На моделі з 128 Гб ПЗУ є 6 Гб ОЗУ, а на версії з 512 Гб – 8. Також можна додати до 512 Гб з картою пам’яті.

Apple стверджує, що iPhone XS Max працює на півтори години більше, ніж X, у якого встановлений акумулятор 2 716 мА / год. Акумулятор Max має 3 400 мА / год, що компенсує збільшення дисплея. Він підтримує бездротову зарядку. Батарея Samsung має ємність 4 000 мА / год з швидкою зарядкою бездротової мережі і USB-C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.