Apple вбила iPhone X, 6s, 6s Plus і SE

У родині смартфонів Apple велике поповнення: компанія представила відразу три нові моделі. Це класні iPhone XS Max від 1100 доларів, iPhone XS від 1000 доларів і iPhone XR за 750 доларів.

Заодно Apple влаштувала чистку модельного ряду і скоротила кількість смартфонів. На сайті більше немає дідка iPhone 6s і його старшого брата 6s Plus. Заодно пропав iPhone SE, останнім пристрій з маленьким екраном. Зауважу, що iPhone 6s і SE об’єднувало наявність 3,5-міліметрового роз’єму для навушників, тепер всі моделі без нього. Хочете слухати музику? Підключайте гарнітуру через Lightning. Або купуйте bluetooth-гарнітуру.

Заодно Apple вбила і iPhone X. Ось це так! Він прожив усього рік. Таке, пам’ятається, було з iPhone 5, коли йому на зміну прийшов iPhone 5s. Тепер історія повторюється. iPhone, анонсований на честь десятирічного ювілею, залишає ринок, щоб не створювати зайву конкуренцію.

Зате він назавжди залишиться в пам’яті завдяки «моноброви» – фірмова фішка смартфона стала трендом на ринку мобільних пристроїв і приводом для жартів. Face ID, нова система управління жестами – він навчив нас новим фішок. Зливати його і бігти за XR? Якщо гроші палять кишеню, звичайно. Якщо не палять, походити з ним можна ще два-три роки: Apple стабільно оновлює флагмани.

Так виглядає сучасна лінійка смартфонів Apple. Тепер 4 актуальних моделі.

Жаліти з приводу iPhone 6s і 6s Plus не буду, він реально старий і йому вже давно пора на спочинок. А ось якщо вам потрібен телефон з маленьким екраном, то iPhone SE варто пошукати, поки вони зовсім не зникли: це знакова, історична модель. Можна навіть для колекції купити, потім покажете онукам, якими смішними пристроями ми користувалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.