Categories: Смартфони

Pocophone від Xiaomi за $300 раптово зміг конкурувати з Galaxy Note 9 за $1250

Share
Час читання: 1 хв.

Дослідження провів один з журналістів Forbes, який заявив, що цінова війна – це двигун прогресу на ринку сучасних смартфонів.

Репортер Бен Сін заявив, що йому дуже сильно сподобався Galaxy Note 9 від Samsung, причому, настільки, що він не втримався і купив його для особистого користування. Проте, таку блискучу рекомендацію, яку робили багато американських авторів оглядів, він давати відмовився, тому як зіткнувся з новим недорогим телефоном Pocophone, який є суббрендом Xiaomi.

Вся справа в тому, що за $300 Pocophone пропонують майже ті ж компоненти «заліза», що і Samsung за $1250 доларів. Більш того, раптово для самого Сина виявилося, що Pocophone може багато в чому впевнено конкурувати з преміальним смартфоном від корейців. Суббренд від Xiaomi також пропонує батарею на 4000 мАг, процесор Snapdragon 845, просунуту систему охолодження, а в питаннях камери телефон від Poco, який повинен свідомо програвати, раптово виявився неймовірно близький до практично ідентичному результату.

Pocophone обігнав Note 9 в багатоядерних і одноядерних тестах, обійшов в показниках завантаження і вивантаження файлів. Журналіст додав, що у його Note 9 8 гігабайт оперативної пам’яті, а у Pocophone 6. Для нього є вкрай дивним, що Samsung програє, враховуючи таку істотну різницю в ціні.

Репортер резюмував, що, випустивши Note 9 Samsung вельми справедливо припустив, що їм слід виставляти ціну, аналогічну політиці Apple, проте всі карти «псують» китайські бренди, які переманюють користувачів, виставляючи ціну, яка набагато нижче, але пропонує майже такі ж функції. Швидше за все, подібна ситуація змусить Samsung якось реагувати, адже, на відміну від Apple, які зайняли власну нішу, корейці мають десятки конкурентів.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024