Huawei пояснила причину завищення результатів своїх пристроїв в бенчмарках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei офіційно відреагувала на недавні звинувачення в завищенні продуктивності апаратів компанії в бенчмарках. Нагадаємо, розробники 3DMark провели дослідження, за результатами якого з’ясувалося, що при запуску бенчмарків смартфони Huawei включають режим підвищеної продуктивності, недоступний користувачам. В результаті ряд апаратів Huawei і Honor були видалені з бази 3DMark.

HuaweiДеякі пристрої Huawei показують в бенчмарках вдвічі більшу продуктивність

Компанія опублікувала відкрите звернення з поясненнями з приводу завищених показників продуктивності:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei і UL (творці 3DMark) провели на цьому тижні всебічні обговорення роботи бенчмарків і досягли позитивної угоди щодо наступних кроків спільної роботи.

В ході обговорення Huawei пояснила, що її смартфони використовують механізм розподілу ресурсів на базі штучного інтелекту. Оскільки різні сценарії мають різні потреби в ресурсах, останні смартфони Huawei використовують інноваційні технології для оптимізації розподілу ресурсів таким чином, щоб обладнання могло повною мірою продемонструвати свої можливості при виконанні вимог користувачів у всіх сценаріях.

UL розуміє намір підходу Huawei, але виступає проти примусового використання «Режиму продуктивності» за замовчуванням при виявленні пристроєм бенчмарка. Правила UL вимагають, щоб смартфон запускав тест, як якщо б це буВ будь-якИй інший додаток.

Huawei поважає право споживачів вирішувати, що і як робити з їх гаджетами. Тому вона надасть користувачам відкритий доступ до «Режиму продуктивності» в EMUI 9.0, щоб вони могли вибирати, коли активувати максимальну потужність свого пристрою.

Щоб уникнути плутанини навколо поточних результатів бенчарків, після обговорення UL і Huawei тимчасово відмовилися від тестування ряду смартфонів Huawei і відновлять їх після того, як компанія надасть всім користувачам фірмових смартфонів доступ до «Режиму продуктивності».

Підсумовуючи вищесказане, Huawei не приховує, що в бенчмарках її пристрою включали спеціальний режим поліпшеної продуктивності, який при звичайному використанні не був доступний. Гарна новина полягає в тому, що з оновленням до EMUI 9.0 користувачі зможуть активувати його за своїм бажанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.