Categories: Смартфони

Чому люди вважають, що iPhone X кращий, ніж Pixel 2 XL

Share

Розповідаємо, чому Apple до цих пір на коні. Причому в усьому світі.

Дизайн

iPhone X виглядає як преміальний пристрій. Скло і сталь створюють враження ніби в руках предмет розкоші, а не просто смартфон. Користувачі відзначають, що він набагато приємніше на дотик, ніж більшість інших існуючих на ринку гаджетів. Pixel ж, навпаки, виглядає занадто куцим і не вражає так, як новинка від Apple. Те ж саме стосується дизайну передньої панелі. Гарний безрамковий дисплей викликає відчуття, що в руках лежить один екран. Продукт Google тих же емоцій подарувати не може.

Залізо

Тут у iPhone майже немає переваг. У обох пристроїв паритет (крім відсутності бездротової зарядки в Pixel). Але, раніше Android-смартфони привертали увагу аудиторії саме завдяки наявності нових технологій, які Apple не встигає впровадити в свій гаджет. Бездротова та швидка зарядка, OLED-екран, великий обсяг ОЗУ, водонепроникність, хороша автономність. Все це є в iPhone, і Pixel більше нічим похвалитися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Софт

Додатки, розроблені для iOS, просто кращі. Вони симпатичніші, працюють плавніше, рідше зависають, не містять вірусів. В App Store купа ексклюзиву, якого немає і ніколи не буде в Google Play. Кращі ігри спочатку з’являються на iOS, і через пару місяців виходять на Android (якщо виходять). 

Сама по собі платформа Apple куди стабільніша і надійніша. За весь час її так і не вдалося дистанційно зламати, що говорить про хорошу захищеність програмного забезпечення корпорації. iOS можна довіряти.

Екосистема

Головний козир Apple – тісний взаємозв’язок між пристроями. Google закинула просування розумних годинників, планшетів та інших гаджетів. У Apple же є процвітаючі iPad, Apple Watch, Mac, AirPods і Apple TV. Світ Android всього цього позбавлений. Смартфони, що носиться електроніка на Android і комп’ютери на Windows ніяк не пов’язані один з одним. Доводиться шукати рішення, щоб змусити їх хоч якось працювати разом. Природно, після роботи з AirDrop, Універсальним буфером обміну і Handoff нічого налаштовувати не хочеться. Хочеться, щоб все працювало з коробки.

Підтримка

Apple любить своїх користувачів і забезпечують професійну підтримку. Співробітникам компанії завжди можна зателефонувати, і вони вирішать будь-яке питання. Підкажуть, як відредагувати фото, як відформатувати жорсткий диск або повернути доступ до вкраденому Apple ID. А в фірмових сервісних центрах без питань замінять непрацюючий (або неправильно працюючий) гаджет на новий. 

Чи вдасться полагодити Pixel 2 XL або зателефонувати в техпідтримку з якимось складним питанням? Навряд чи. У Google немає виділеної лінії для таких випадків. І сервісних центрів немає. Возитися доведеться з магазином, де був куплений смартфон, а це справжнє пекло.

Ці складові все ще мають велике значення для користувачів. І навіть ті, хто хвалив Pixel, часто переходять у стан Apple, тому що там зручніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • ПОТОМУ ЧТО АЙНЕЗИЯ И ПОНТИТ НЕ ЛЕЧИТСЯ ....

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Усі iPhone отримають ChatGPT з виходом iOS 18

    За місяць до презентації нових операційних систем компанія Apple уклала угоду з OpenAI про впровадження…

    14.05.2024

    Стало відомо, чи є у Google Pixel 8a бездротова зарядка

    Бюджетний Google Pixel 8a - це телефон із вражаючими характеристиками. Він може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм,…

    14.05.2024

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024