Google кардинально змінить свою популярну ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська корпорація Google, поза всякими сумнівами, створює шикарні програмні продукти, нехай іноді в них і зустрічаються якісь недоліки. Дана компанія зуміла створити відразу кілька операційних систем, які сьогодні використовуються в смартфонах, смарт-годинниках, планшетах, комп’ютерах, телевізорах, ноутбуках, телеприставки, а також багатьох інших пристроях, аж до терміналів і банкоматів. 30 серпня 2018 року, з’явилася інформація про те, що незабаром «пошуковий гігант» кардинально змінить свою популярну ОС, зробивши її краще.

Як повідомляє видання Android Authority з посиланням на свої джерела в компанії, в даний час Google активно працює над розширенням функціональних можливостей операційної системи Chrome OS, яка призначена для планшетів і ноутбуків. Одним з головних нововведень виявиться підтримка технології розпізнавання осіб, завдяки якій всі електронні пристрої можна буде розблокувати без введення звичайного пароля.

Йдеться про програмний метод розпізнавання, який у випадку з гаджетами на базі Android називається Face Unlock. Він може працювати виключно за наявності хоч якогось джерела освітлення. Але зате підтримку даної технології можна впровадити в будь-які ноутбуки та планшети, які оснащені фронтальною камерою, здатною робити знімки з роздільною здатністю не нижче 720p (1280 на 720 пікселів).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також є інформація, що Google додасть в Chrome OS спеціальні API, який дозволяє розробникам планшетів і ноутбуків в майбутньому використовувати не програмний сканер особи, а повноцінний, який сьогодні можна зустріти в деяких смартфонах на ринку, в тому числі в iPhone X. Все це призведе до того, що одна з найпопулярніших операційних систем «пошукового гіганта» стане значно більш захищеною, що так важливо для багатьох в нинішній час, коли часто-густо ходять чутки про такий стеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.