П’ять недоліків Xiaomi Pocophone F1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні в якому разі не варто вважати Poco F1 негідним смартфоном. У цій статті ми лише спробуємо зациклитися на недоліках, які можуть виявити користувачі, які вирішили купити даний апарат. Нам вдалося виявити 5 недоліків.

Процесор

Почати варто з того, що смартфон зараз є найдешевшим на процесорі Snapdragon 845. За Poco F1 просять 300 доларів. Нагадаємо, бренд Pocophone належить компанії Xiaomi і розрахований на продажу по всьому світу.Варто зазначити, що вже зовсім скоро виробники представлять смартфони на новому поколінні процесорів. В кінці серпня Huawei покаже Kirin 980 на 7-нм техпроцесу, а вже в жовтні вийде лінійка Mate 20 і нові апарати від Apple, які стануть ще могутніше.

Таким чином, Snapdragon 845 вже близький до того, щоб вважатися несучасним процесором. Це перше, що може зупинити споживачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн

Poco F1 має досить дивний і нецікавий зовнішній вигляд. Задня панель хоч і виконана з металу, але виглядає дуже дешево. Ззаду смартфон відчувається як девайс за 3-5 тисяч гривень від невідомого китайського бренду. У Poco F1 немає виразного дизайну, і це не сподобається тим, хто любить смартфони не тільки за їх залізо.

Крім того, на передній панелі смартфон має великий за сьогоднішніми мірками виріз в дисплеї. Huawei і Oppo, наприклад, готуються представити апарати з вкрай невеликими вирізами, тому на їх фоні Poco F1 буде виглядати не дуже сучасно. Також в очі кидається досить широка нижня рамка. Ринок розвивається, і дизайн, який вважався сучасним ще півроку тому, зараз не в моді.

Софт

Смартфон працює на модифікованій версії MIUI 9.6 на базі Android Oreo. Замість звичної оболонки користувачів зустріне якийсь аналог Nova Launcher.

Однак лаунчер складно сприймати серйозно. Де чистий Android Pie? На мій погляд, було б правильніше використовувати чистий і сучасний Android, а не модифікації MIUI, яка подобається, по правді кажучи, не всім.

Себе в їх число вписувати не стану, мене MIUI повністю влаштовує, але давайте будемо відштовхуватися немає від уподобань автора, а від переваг більшості.

NFC

На сайті компанії немає ніякої інформації про наявність NFC-модуля. Ймовірно, його в пристрої просто немає. І цей факт досить дивний, адже перед нами флагманський пристрій розраховане на міжнародний ринок.

OIS

У специфікаціях смартфона зазначено наявність EIS, тобто електронної стабілізації, але немає ні слова про оптичну стабілізацію (OIS), що також багатьох може засмутити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.