Samsung Galaxy Note 9 поступився в тестах торішньому iPhone X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений напередодні флагманський смартфон Samsung з величезним 6,4-дюймовим OLED-екраном і стилусом, Galaxy Note 9, оснащений найсучаснішою на сьогодні в екосистемі Android “залізом”. Тим не менш, у багатьох синтетичних тестах він як і раніше поступається вийшов без малого рік тому флагману Apple, iPhone X.

Видання Tom’s Guide запустило на базовій версії Galaxy Note 9 c 6 ГБ оперативної пам’яті (така буде коштувати в Україні більше 1000 доларів) популярні бенчмарки і поділилося результатами тестів . Наприклад, в “багатоядерному” тесті Geekbench 4, досить достовірно емулюється використання пристрою в реальних задачах під навантаженням, новинка Samsung, оснащена чипом Snapdragon 845 (американська версія) отримала 8876 балів, в той час як iPhone X – 10357 балів, а ще один Android -смартфон на Snapdragon 845, OnePlus 6 – 9088 балів.

Відстав Galaxy Note9 і в тесті графіки Slingshot Extreme, що входить в пакет 3DMark. Новітній флагман Samsung набрав в ньому 4639 балів, поступившись iPhone X (4994 бали) і OnePlus 6 (5124 бали). Така перевага OnePlus пояснюється, очевидно, тим, що в тестах брала участь топова модифікація з 8 ГБ оперативної пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначимо, що версія Galaxy Note9, яка буде продаватися в Україні, оснащується іншим чіпом, Samsung Exynos 9810. Як показало навесні порівняння оснащених Exynos 9810 і Snapdragon 845 різних модифікацій Galaxy S9 +, процесор Samsung обходить чіп Qualcomm в бенчмарке Geekbench 4, причому в одноядерному тесті – мало не на 50%. При цьому в багатоядерному тесті, який краще відображає повсякденне використання смартфона, відрив не такий значний, менше 10%.

У графіку – тобто, в першу чергу, в іграх, оснащений прискорювачем Mali G72 Exynos 9810 програє чіпу Qualcomm, в якому картинку обраховує Adreno 630. Тобто міжнародна версія Galaxy Note9 з Exynos 9810 відстане в ігрових тестах від iPhone X ще сильніше, ніж оснащений Snapdragon 845 смартфон, випробуваний співробітниками Tom’s Guide.

У той же час, по ряду показників новинка Samsung обставляє головного конкурента. Так, максимальна яскравість дисплея Galaxy Note9 склала 604 нита, в той час як iPhone X і OnePlus 6 змогли видати тільки 574. При цьому вийшов навесні Galaxy S9 + виявився яскравіше Note9 – 630 ніт, а рекордсменом з 900 ніт яскравості виявився відстав за іншими показниками LG G7 ThinQ.

Серед лідерів флагмани Samsung виявилися і по колірному охопленню. У Galaxy Note9 він в тестуванні Tom’s Guide досяг 224 відсотків колірного простору sRGB, в той час як iPhone X показав 128,6% (це також відображає більш консервативну, “спокійну” калібрування дисплея у смартфона Apple), а LG G7 ThinQ з LCD- матрицею – 138,8%. Але самим “квітчастим” був визнаний OnePlus 6 – 240%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.