Categories: Смартфони

Чому iPhone буде ставати тільки дорожче

Share

У 2017 році вийшов iPhone X – перший масовий смартфон з ціною в 999 доларів. Багато експертів вважають, що такі чином Apple поставила якусь цінову планку не тільки для себе, але і для всієї мобільної індустрії в цілому. Зовсім скоро американська корпорація знову представить черговий дорогий продукт – iPhone X Plus. Передбачається, що його ціна перевищить позначку в 1200 доларів. Але чи готові споживачі платити такі гроші за всього лише смартфон?

В кінці липня Apple розповіла нам про свої фінансові показники. В ході даного заходу генеральний директор компанії Тім Кук розповів, наскільки успішним виявився ювілейний iPhone X. За його словами, з того моменту, як смартфон надійшов у продаж, він залишається найбільш продаваною моделлю серед усіх iPhone. Незважаючи на те, що критики пророкували провал «десятці», компанія все ж зуміла довести, що користувачі готові платити за телефон настільки значні суми.

Тенденція до підвищення цін спостерігається і у багатьох виробників Android-пристроїв. Наприклад, за останні два роки компанія Samsung збільшила цінник своїх флагманських смартфонів на 15%, Huawei – на 33%, а OnePlus, колись яка позиціонує себе як компанія з доступними продуктами без компромісів, збільшила ціну аж на 42%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є кілька причин, чому ціни на смартфони ростуть. Дослідження і розробка нових технологій з року в рік стають лише дорожче. Разом з цим зростає ціна на окремо взяті компоненти – через підвищеної складності у виробництві. Крім усього іншого, певну роль також відіграє інфляція. Все це не може не позначитися на кінцевій вартості продукту.

Джерело: appleinsider.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhoneукр
  • Останні записи

    Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

    Гаджет для активного способу життя представили ще у січні на виставці CES 2024. Компанія Amazfit…

    03.05.2024

    У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом

    Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами,…

    03.05.2024

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024