Чому iPhone буде ставати тільки дорожче

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2017 році вийшов iPhone X – перший масовий смартфон з ціною в 999 доларів. Багато експертів вважають, що такі чином Apple поставила якусь цінову планку не тільки для себе, але і для всієї мобільної індустрії в цілому. Зовсім скоро американська корпорація знову представить черговий дорогий продукт – iPhone X Plus. Передбачається, що його ціна перевищить позначку в 1200 доларів. Але чи готові споживачі платити такі гроші за всього лише смартфон?

В кінці липня Apple розповіла нам про свої фінансові показники. В ході даного заходу генеральний директор компанії Тім Кук розповів, наскільки успішним виявився ювілейний iPhone X. За його словами, з того моменту, як смартфон надійшов у продаж, він залишається найбільш продаваною моделлю серед усіх iPhone. Незважаючи на те, що критики пророкували провал «десятці», компанія все ж зуміла довести, що користувачі готові платити за телефон настільки значні суми.

Тенденція до підвищення цін спостерігається і у багатьох виробників Android-пристроїв. Наприклад, за останні два роки компанія Samsung збільшила цінник своїх флагманських смартфонів на 15%, Huawei – на 33%, а OnePlus, колись яка позиціонує себе як компанія з доступними продуктами без компромісів, збільшила ціну аж на 42%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є кілька причин, чому ціни на смартфони ростуть. Дослідження і розробка нових технологій з року в рік стають лише дорожче. Разом з цим зростає ціна на окремо взяті компоненти – через підвищеної складності у виробництві. Крім усього іншого, певну роль також відіграє інфляція. Все це не може не позначитися на кінцевій вартості продукту.

Джерело: appleinsider.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.