10 можливостей iOS, про які не всі знають

iOS завжди славилася інтуїтивним і зрозумілим інтерфейсом, але це не означає, що в ній немає прихованих і важкодоступних опцій. Описуємо частину з них.

Швидке збереження чернеток в додатку «Пошта»

Всі недописані і відкладені поштові повідомлення можна миттєво відправити в сховищі чернеток простим свайпом вниз від заголовка листа. Після цього в нижній частині дисплея з’явиться список вкладок з усіма існуючими чернетками, якими можна управляти так само, як і вкладками в Safari.

Масштабування карти однією рукою

У вбудованих картах Apple є можливість наближати певну ділянку за допомогою подвійного торкання. Користувачі знають про ці жести, так як користувалися ними в інших додатках і співробітники компанії самі багато разів демонстрували їх. При цьому не всі знаю, як віддалити зображення на карті, не підключаючи другу руку. Для цього потрібно двічі торкнутися екрана смартфона і, не відпускаючи палець, провести їм вниз або вгору.

Перегляд прихованих покупок в App Store

В iOS 9 Apple ввела можливість приховувати деякі покупки в магазині додатків. При цьому можливості повертати їх назад не дала. Щоб знову поглянути на список захованих програм, доводилося запускати iTunes на PC або Mac. В iOS 11 відповідний розділ з’явився в App Store на iPhone і iPad.

Щоб отримати до нього доступ, потрібно відкрити профіль в App Store, натиснувши на фотографію у верхньому правому куті. Потім слід натиснути на ім’я користувача і перегорнути список підпунктів до меню «Приховані покупки». З нього можна завантажити всі програми, які колись були заховані.

Введення цифр на клавіатурі, не відриваючи пальця

Коли потрібно поставити одну цифру або розділовий знак, то необов’язково перемикати розкладку клавіатури. Досить затиснути клавішу «123», не відриваючи руку від екрану, провести пальцем до потрібного символу і віджати палець.

Швидкий доступ до пошуку та введення даних

Незважаючи на те, що смартфони стають все більшими, поля для пошуку і введення даних все ще часто розташовуються у верхній частині дисплея. Іноді рятує функція Reachability , зміщуються інтерфейс вниз. Але в деяких додатках є ще більш зручний спосіб дістатися до пошуку. Досить двічі клацнути по кнопці з зображенням лупи, плюсик або будь-якого аналога в нижній частині екрана і курсор автоматично переміститься в поле для введення. Наприклад, в додатку Tweetbot або утиліті Remember з App Store. У стандартних програмах Apple це не працює.

Нові ефекти в Live Photos

Apple говорила про те, що розширила можливості «живих» фотографій, але не всі звикли, що тепер в програму «Фотографії» можна використовувати жест змахування для перегляду додаткової інформації та застосування ефектів на кшталт петлі і зациклення.

Активація фотофільтрів під час зйомки

У стандартній камері iPhone можна «приміряти» фільтр на фотографію ще до того, як вона буде знята. Для цього потрібно просто змахнути вгору в будь-якій частині екрану. Після цього весь інтерфейс пропаде, а на його місці з’явиться список фільтрів і клавіша затвора.

Швидкий пошук по сайту в Safari

Всі знають, як шукати щось у вбудованому браузері iOS, але не всі знають, як шукати текст на конкретному сайті. Щоб продовжити пошук на відкритій в даний момент сторінці, можна натиснути на кнопку «Поділитися» і знайти там відповідну опцію. А можна зробити простіше. Взяти і почати новий пошук в верхньому полі для введення і перегорнути результати до кінця вниз. Там будуть розташовані всі знайдені на сторінці елементи.

Повторний виклик

У додатку «Телефон» можна швидко ввести останній набраний номер. Потрібно просто затиснути і недовго підтримати кнопку виклику. Після цього в полі для введення з’явиться номер абонента, з яким власник смартфона спілкувався в останній раз.

Заміна тексту для виправлення помилок інтелектуального введення

В iOS є функція, яка замінює певні знаки і слова цілими реченнями і закінченими фразами. В основному, її використовують для розширення скорочень. Наприклад, «ітд» можна перетворити в «і так далі». Але це не єдине застосування.

Ні для кого не секрет, що клавіатура Apple нерідко чудит. Пише ЇЇ прописними буквами, коли це не потрібні. Постійно підставляє «тв» замість «ти». Ну і все інше в такому дусі.

На щастя, всі ці недоліки можна виправити. Для цього потрібно ввести неправильне слово і його правильну заміну. Після цього прикріпити помилки і Інтелектуальне введення iOS перестане нервувати і дратувати, так як вони автоматично будуть замінюватися адекватними словами.

Переадресація дзвінків

Ну і наостанок найсвіжіша опція – переадресація дзвінків по Bluetooth. Під час розмови по iPhone можна викликати команду на iPad або Mac натисканням на іконку бездротової колонки в інтерфейсі додатка «Телефон».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.