Нові iPhone стануть ще дорожчими

Про це йдеться в заяві компанії Apple. 

Компанія Apple попередила, що торгова війна між США і Китаєм може зашкодити її бізнесу, а значить, і негативно відбитися на ціні iPhone і інших гаджетів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на квартальний звіт компанії (переклад – lenta.ru ).

«Суперечки в галузі міжнародної торгівлі можуть привести до підвищення тарифів і посилення протекціоністських заходів, що, в свою чергу, може негативно вплинути на діяльність компанії. Тарифи можуть збільшити вартість продуктів компанії, а також використовуваних для її виробництва компонентів і сировини », – йдеться в документі.

На думку Apple, додаткові витрати негативно вплинуть на її валовий прибуток. Відзначається, що подорожчання продукції зробить компанію менш конкуренто спроможною і знизить споживчий попит.

Раніше Financial Times повідомила, що продукція Apple ризикує потрапити під вводяться США додаткові 10-процентні мита на продукцію з Китаю через те, що збирається на китайських заводах і з китайських комплектуючих.

1 серпня стало відомо, що США збираються встановити мита в розмірі 25 відсотків на китайські товари на суму в 200 мільярдів доларів. Таким чином, розмір податку буде збільшено в 2,5 рази, так як спочатку анонсувалися мита в розмірі 10 відсотків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.